Εταιρικά νέα δίνουν το στίγμα στην Ευρώπη

Κλίμα νευρικότητας επικρατεί στις ευρωαγορές, καθώς από τη μια πλευρά οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις μετοχών του ασφαλιστικού κλάδου λόγω της Allianz, ενώ από την άλλη εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τον κλάδο των ΜΜΕ λόγω BskyB. Κρίσιμα θεωρούνται τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης στο γ΄ τρίμηνο.

Κλίμα νευρικότητας επικρατεί στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με ορισμένους από τους βασικούς δείκτες να ταλαντεύονται ανάμεσα σε θετικό και σε αρνητικό πεδίο.

Οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις μετοχών ασφαλιστικών εταιριών λόγω της Allianz, καθώς η μεγαλύτερη ασφαλιστική της Ευρώπης ανακοίνωσε κέρδη για το α΄ εννεάμηνο του έτους, έναντι ζημιών το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Τα στοιχεία ωστόσο ήταν χειρότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Χειρότερα όμως των προβλέψεων των αναλυτών ήταν και τα κέρδη μετά από φόρους του γ΄ τριμήνου της ING Group.

Αρνητικό αντίκτυπό ασκεί παράλληλα στον τομέα των μεγάλων εξαγωγικών εταιρικών και η ανατίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα 1,18 δολ.

Καλά κρατεί η αγορά του Λονδίνου λόγω της BksyB, καθώς ο όμιλος συνδρομητικής τηλεόρασης του Rupert Murdoch ανακοίνωσε υπερδιπλάσια των προβλέψεων κέρδη για το α΄ εξάμηνο του έτους, φτάνοντας στα 90 εκατ. στερλίνες.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο αναλυτές αναμένουν τα στοιχεία για τους ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ της Ευρωζώνης, οι οποίοι εκτιμάται ότι θα έχουν διαμορφωθεί στο 0,2% στο γ΄ τρίμηνο έναντι αρνητικών ρυθμών ανάπτυξης κατά 0,1% στο β΄ τρίμηνο αντίστοιχα.

Ο δείκτης Dax διαμορφώνεται κατά 0,44% χαμηλότερα, στις 3.748 μονάδες, ο CAC-40 υποχωρεί κατά 0,23%, στις 3.404 μονάδες, ενώ στην αγορά του Λονδίνου ο FTSE-100 κινείται στην περιοχή των 4.379 μονάδων, με κέρδη 0,16%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v