Allianz: Κερδοφόρο το εννεάμηνο 2003

Κερδοφόρο ήταν το εννεάμηνο του έτους σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι για τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία της Ευρώπης Allianz, μετά και τις πολύ καλές επιδόσεις των βασικών της μονάδων, που αφορούν στην ασφάλιση ακινήτων και κατά ατυχημάτων. Τα στοιχεία ωστόσο ήταν χειρότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Allianz: Κερδοφόρο το εννεάμηνο 2003
Κέρδη ανακοίνωσε για το α΄ εννεάμηνο του έτους έναντι ζημιών το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία της Ευρώπης Allianz, καθώς αυξήθηκαν σημαντικά τα έσοδα από τις ασφάλειες κατά ατυχημάτων αλλά και ακινήτων.

Αναλυτικά, τα κέρδη μετά από φόρους της Allianz ανήλθαν στα 421 εκατ. ευρώ στο α΄ εννεάμηνο έναντι 924 εκατ. ευρώ ζημιών το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Ωστόσο, τα στοιχεία ήταν χειρότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που προεξοφλούσαν τη διαμόρφωση των κερδών στα 479 εκατ. ευρώ.

Ας σημειωθεί πάντως ότι παρ’ όλο που η γερμανική ασφαλιστική απολαμβάνει ”εξαιρετικές” επιδόσεις στις βασικές της μονάδες, αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα στις ”τραπεζικές”, καθώς η απόκτηση της Dresdner Bank έναντι 20 δισ. δολ. πριν από δύο χρόνια δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα. Γι’ αυτό άλλωστε και από την τραπεζική μονάδα προβλέπονται λειτουργικές ζημίες για το 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v