”Δρακόντεια” μέτρα ασφαλείας στο Λονδίνο λόγω Bush

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχει λάβει η βρετανική κυβέρνηση, ενεργοποιώντας τον πρωτοφανές αριθμό των 15.00 αστυνομικών ήδη, στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσκεψης του George Bush στο παλάτι του Μπάκινγκχαμ. Κύμα διαδηλωτών έχει ήδη ξεκινήσει πορεία, ενώ την Πέμπτη ο αριθμός τους αναμένεται να αγγίξει τους 100.000.

”Δρακόντεια” μέτρα ασφαλείας στο Λονδίνο λόγω Bush
Πρωτοφανής είναι ο αριθμός των αστυνομικών που έχουν κινητοποιηθεί στη Βρετανία, φτάνοντας στους 15.000 ήδη, προκειμένου να ”προστατεύσουν” τον Αμερικανό πρόεδρο George Bush στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσκεψής του στο παλάτι.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Bush θα συναντηθεί και με τον Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ ενώ επίσης θα συναντήσει και συγγενείς των Βρετανών στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στo Ιράκ.

Η βρετανική πρωτεύουσα βρίσκεται ήδη σε ”επιφυλακή” λόγω και των απειλών της Αλ Κάιντα για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις ακόμη και στη Βρετανία.

Η επίσκεψη του κ. Bush έχει ήδη πυροδοτήσει κύμα διαδηλωτών καθώς εναντιώθηκαν στην απόφασή του να προχωρήσει στον πόλεμο με το Ιράκ. Ήδη διαδηλωτές βρίσκονται έξω από την πύλη του παλατιού του Μπάκινγκχαμ ενώ την Πέμπτη προβλέπεται να καταφτάσουν 100.000 διαδηλωτές στην Trafalgar Square σηματοδοτώντας έτσι μια από τις μεγαλύτερες διαμαρτυρίες στα χρονικά της Βρετανίας.

Η αστυνομία από τη μεριά της έχει λάβει δρακόντεια μέτρα και στο αεροδρόμιο αλλά και στα πορθμεία λόγω της άφιξης του αμερικανού προέδρου την Τρίτη το βράδυ. Διαδηλώτρια αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη συνελήφθη από την αστυνομία καθώς ξετύλιξε σημαία μπροστά στην πύλη του παλατιού που έγγραφε ότι ο Bush είναι ανεπιθύμητος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v