E.ON: Επέστρεψε στα κέρδη στο γ΄ τρίμηνο

Κέρδη κατέγραψε για το τρίτο τρίμηνο η E.ON, η δεύτερη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρία ενέργειας, έναντι των ζημιών του προηγουμένου έτους, ύστερα από την πώληση τμημάτων του ενεργητικού της.

E.ON: Επέστρεψε στα κέρδη στο γ΄ τρίμηνο
Την επιστροφή στα κέρδη ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο η γερμανική E.ON, η δεύτερη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρία ενέργειας, ύστερα από την πώληση τμημάτων του ενεργητικού της, χωρίς ωστόσο να κατορθώσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των αναλυτών.

Ειδικότερα, η E.ON ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 629 εκατ. ευρώ έναντι των ζημιών ύψους 503 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Η E.ON προχώρησε στην πώληση της μονάδας διαχείρισης νερού, Gelsenwasser, καθώς και την τοπική εταιρία διανομής φυσικού αερίου Bayernas GmbH υπό τη διεύθυνση του Wulf Bernotat.

Να σημειωθεί ότι η E.ON έχει εξαγοράσει την Ruhrgas έναντι του ποσού των 12 δισ. δολαρίων, αποκτώντας έτσι σημαντική κυριαρχία στην αγορά φυσικού αερίου της Γερμανίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της E.ON, η Ruhrgas θα τη βοηθήσει στην καταγραφή υψηλότερων λειτουργικών κερδών αυτό το έτος.

Τα κέρδη της E.ON για το εννεάμηνο αυξήθηκαν στα 3,38 δισ. ευρώ έναντι του ποσού των 2,9 δισ. ευρώ. Οι αναλυτές έκαναν λόγο για αύξηση κερδών στα 3,48 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v