ΗΠΑ: Ιστορικά υψηλά για τον Empire State

Στα ιστορικά υψηλά επίπεδα των 41 μονάδων εκτινάχθηκε τον Νοέμβριο ο δείκτης Μεταποίησης Empire State στις ΗΠΑ, την ίδια ώρα που αναλυτές προέβλεπαν την κάμψη του. Τα στοιχεία ήταν πολύ καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα αποθέματα των αμερικανικών επιχειρήσεων αυξήθηκαν για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο μετά από 6 μήνες, κατά 0,3%. Σε discount τα futures στις ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Ιστορικά υψηλά για τον Empire State
Τον δυναμισμό του διατήρησε τον Νοέμβριο ο δείκτης μεταποίησης των ΗΠΑ, Empire State που εκδίδει η Fed της Νέας Υόρκης, επιταχύνοντας για δεύτερο μήνα τους ρυθμούς ανάπτυξής του. Η εξέλιξη αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να εκτιναχθεί στα ιστορικά υψηλά επίπεδα των 41 μονάδων έναντι 34,1 τον Οκτώβριο.

Ας σημειωθεί ότι τα στοιχεία του Οκτωβρίου αναθεωρήθηκαν προς τα επάνω από τις 33,7 μονάδες στις 34,1 αντίστοιχα. Αναλυτές προέβλεπαν την υποχώρηση του δείκτη στις 28 μονάδες. Κάθε διαμόρφωσή του Empire State πάνω από το 0 καταδεικνύει την ανάπτυξη του τομέα.

Την ίδια στιγμή τα αποθέματα των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο κατά 0,3% σημειώνοντας έτσι την πρώτη τους ενίσχυση από τον Μάρτιο. Αναλυτές προέβλεπαν την διαμόρφωσή τους στα ίδια επίπεδα.

Τα futures των δεικτών S&P 500, Nasdaq 100 και Dow Jones παρουσιάζουν discount ενώ οι ευρωαγορές παραμένουν σε αρνητικό πεδίο, παρόλο που κατόρθωσαν να περιορίσουν λίγο τις απώλειές τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v