Αναζήτηση ευκαιριών στις ευρωαγορές

Σε ”κυνήγι” ευκαιριών έχουν επιδοθεί οι επενδυτές στις ευρωαγορές, μετά τις απώλειες κατά 3% και πλέον που έχουν σημειωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα. Η λήξη ωστόσο των futures του Dax, FTSE-100 και Euro Stoxx 50 συμβάλλει στην αύξηση της μεταβλητότητας, ενώ κέρδη σημειώνουν οι τηλεπικοινωνίες λόγω France Telecom.

Ευκαιρία να στρέψουν το βλέμμα τους περισσότερο στα εταιρικά νέα της ημέρας παρά στα ”υπόλοιπα” κρίσιμα γεγονότα που συμβαίνουν στον κόσμο, φαίνεται πως βρήκαν οι επενδυτές, ”αντιδρώντας” εμμέσως στις χθεσινές πιέσεις που δέχθηκαν οι ευρωαγορές λόγω των κτυπημάτων στην Κωνσταντινούπολη.

Ένας από τους λόγους επίσης που οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες έχουν γυρίσει σε θετικό πεδίο είναι και οι απώλειες κατά 3% που σημείωσαν σε εβδομαδιαία βάση, δημιουργώντας ”καλές” αγοραστικές ευκαιρίες για τους ”κυνηγούς” ευκαιριών.

Την ίδια στιγμή τα οριακά κέρδη που σημειώνουν τα αμερικανικά futures συμβάλλουν στη διαμόρφωση του θετικού κλίματος που επικρατεί αυτή την ώρα στις αγορές. Ωστόσο ας σημειωθεί ότι η κατάσταση παραμένει ”ρευστή”, καθώς ο γεωπολιτικός κίνδυνος αφενός δεν μπορεί να εξαφανιστεί από τη μια στιγμή στην άλλη και αφετέρου, σε ό,τι αφορά τη σημερινή συνεδρίαση, η λήξη των futures των δεικτών FTSE-100, DAX και Euro STOXX 50 συμβάλλει στην αύξηση της μεταβλητότητας των αγορών.

Στο μικροσκόπιο των αγοραστών βρίσκονται οι τηλεπικοινωνίες, λόγω της αναβάθμισης της France Telecom από την Goldman Sachs σε σύσταση ”outperform” από ”in-line” προηγουμένως. Ανοδικά κινούνται οι τράπεζες λόγω των καλύτερων του αναμενομένου μεγεθών γ΄ τριμήνου από την Dexia. Δεν αναμένονται σήμερα ανακοινώσεις μακροοικονομικών μεγεθών ούτε από την Ευρωζώνη αλλά ούτε και από τις ΗΠΑ.

Ο δείκτης Dax αυτή την ώρα διαμορφώνεται κατά 0,2% υψηλότερα, στις 3.645 μονάδες, ο CAC-40 ενισχύεται κατά 0,52%, στις 3.341 μονάδες, ενώ ο FTSE-100 κινείται στην περιοχή των 4.318, με κέρδη 0,25%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v