Γερμανία: Στα υψηλά 33 μηνών ο Ifo τον Νοέμβριο

Στο ζενίθ των 33 τελευταίων μηνών εκτινάχθηκε τον Νοέμβριο ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo στη Γερμανία, ”χάρη” στην αύξηση των εγχώριων εξαγωγών. Τα στοιχεία ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, εντείνοντας έτσι την αισιοδοξία και για την πορεία της γερμανικής οικονομίας.

Γερμανία: Στα υψηλά 33 μηνών ο Ifo τον Νοέμβριο
Στα υψηλότερα επίπεδα των 33 τελευταίων μηνών εκτινάχθηκε ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo στη Γερμανία τον Νοέμβριο, βρίσκοντας ”στήριγμα” στην καλυτέρευση της κατάστασης της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και στην αύξηση των εγχώριων εξαγωγών.

Αναλυτικά ο δείκτης εκτινάχθηκε στις 95,7 μονάδες τον Νοέμβριο έναντι των 94,3 μονάδων τον Οκτώβριο. Ας σημειωθεί ότι τα στοιχεία του Οκτωβρίου αναθεωρήθηκαν από τις 94,2 μονάδες στις 94,3 μονάδες αντίστοιχα. Τα στοιχεία ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προεξοφλούσαν την αύξηση του δείκτη στις 95 μονάδες αντίστοιχα.

Η διαμόρφωση του δείκτη αξίζει να επισημανθεί ότι βασίζεται στα συμπεράσματα έρευνας που διεξάγεται ανάμεσα σε 7.000 γερμανικές επιχειρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v