Κέρδη για τις ευρωαγορές εν αναμονή του Ifo

Θετικό κλίμα επικρατεί στις ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές ”αναθάρρησαν” μετά και τα κέρδη που σημείωσε η Wall Street και η αγορά του Τόκιο. Κινητικότητα εμφανίζουν τράπεζες και εταιρίες αντασφάλισης λόγω Munich Re. Κρίσιμα θεωρούνται τα στοιχεία για τον Ifo στη Γερμανία και το ΑΕΠ των ΗΠΑ.

Κέρδη σημειώνουν οι ευρωαγορές, ακολουθώντας τα χνάρια τόσο της Wall Street όσο και της αγοράς του Τόκιο.

Κινητικότητα εμφανίζει η μετοχή της Munich Re. H μεγαλύτερη εταιρία αντασφάλισης στον κόσμο ανακοίνωσε κέρδη στο γ΄ τρίμηνο, προβλέποντας όμως παράλληλα τις πρώτες της ζημίες για φέτος μετά από 97 χρόνια. Τα στοιχεία ήταν χειρότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Σημαντικά βελτιωμένα ήταν τα μεγέθη του μεγαλύτερου χρηματοοικονομικού ομίλου του Βελγίου Fortis για το γ΄ τρίμηνο του έτους, βρίσκοντας ”στήριγμα” στη βελτίωση του κλίματος στα χρηματιστήρια.

Η Nokia ανακοίνωσε ότι οι ρυθμοί αύξησης των πωλήσεών της αναμένεται να φτάσουν στο 10% φέτος. Παράλληλα, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία κινητών τηλεφώνων στον κόσμο διατήρησε τις προβλέψεις της για κέρδη ανά μετοχή 21-23 σεντς στο δ΄ τρίμηνο.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, κρίσιμα θεωρούνται τα στοιχεία για τον δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της Γερμανίας, Ifo, ο οποίος αναμένεται τον Νοέμβριο να εκτιναχθεί στα υψηλότερα επίπεδα των 33 τελευταίων μηνών, φτάνοντας στις 95 μονάδες από 94,2 μονάδες τον Οκτώβριο. Στις ΗΠΑ, η β΄ αναθεώρηση του ΑΕΠ γ΄ τριμήνου αναμένεται να παρουσιάσει ρυθμούς αύξησης 7,8% έναντι 7,2% της αρχικής ανακοίνωσης.

Ο δείκτης Dax διαμορφώνεται αυτή την ώρα στις 3.750 μονάδες, κατά 0,35% υψηλότερα, ο CAC-40 κινείται στην περιοχή των 3.423 μονάδων, με άνοδο κατά 0,33%, ενώ ο FTSE-100 ενισχύεται κατά 0,21%, στις 4.391 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v