Deutsche Bank: Πουλά ακίνητα έναντι 1,04 δισ. ευρώ

Σημαντικό μέρος του χαρτοφυλακίου ακινήτων της αποφάσισε να πουλήσει η Deutsche Bank στην Blackstone Group έναντι 1,04 δισ. ευρώ, σε μια προσπάθεια να επικεντρωθεί στις βασικές της δραστηριότητες.

Deutsche Bank: Πουλά ακίνητα έναντι 1,04 δισ. ευρώ
Πενήντα ένα ακίνητα, συμπεριλαμβανομένων γραφείων και κτιριακών εγκαταστάσεων, συμφώνησε να πουλήσει η δεύτερη μεγαλύτερη (βάσει ενεργητικού) τράπεζα της Γερμανίας, Deutsche Bank, στην Blackstone Group, έναντι 1,04 δισ. ευρώ.

Η συγκεκριμένη πώληση, που αποτελεί φυσικά μέρος της μείωσης του χαρτοφυλακίου ακινήτων της, ας σημειωθεί ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Στόχος του γερμανικού οργανισμού είναι να επικεντρωθεί στις βασικές του δραστηριότητες, περιορίζοντας έτσι την ”έκθεσή” του στον τομέα του real estate. Tα 2/3 των κτιριακών εγκαταστάσεων που συμφωνήθηκε να πουληθούν βρίσκονται εντός Γερμανίας, όπως στο Βερολίνο, το Ντίσελντορφ, τη Φρανκφούρτη και το Μόναχο, ενώ το υπόλοιπο αναφέρεται σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις όπως είναι η Βαρκελώνη, οι Βρυξέλλες, η Λισσαβόνα, το Μιλάνο κ.ο.κ.

Η τράπεζα θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα κτίρια μεσομακροπρόθεσμα, δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου της Deutsche Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v