”Αμερικανική” ώθηση στο Τόκιο

Θετικό κλίμα επικράτησε στην αγορά του Τόκιο, καθώς παρατηρήθηκε αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές των τραπεζών αλλά και μεγάλων εξαγωγικών εταιριών. Αφορμή για τοποθετήσεις έδωσαν τόσο τα κέρδη που σημείωσε η Wall Street όσο και οι αισιόδοξες προβλέψεις πολλών αναλυτών για την πορεία ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.

Με κέρδη έκλεισε η αγορά του Τόκιο μετά το μίνι ράλι που κατέγραψαν οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου, όπως της Mizuho Financial Group αλλά και των μεγάλων εξαγωγικών εταιριών, όπως η Canon Corp (+2,5%).

Αφορμή για τοποθετήσεις έδωσαν τόσο το καλό κλίμα που επικράτησε στη Wall Street όσο και οι θετικές εκτιμήσεις πολλών αναλυτών για την πορεία ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας. Άλλωστε, ας σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος των ιαπωνικών εξαγωγών προορίζεται για τις ΗΠΑ, γι’ αυτό και δίνεται τόσο μεγάλο βάρος στα αμερικανικά macro.

Μετά την έντονη απαισιοδοξία που κυριάρχησε την προηγούμενη εβδομάδα, αναλυτές αναθεώρησαν προς τα επάνω τις προβλέψεις τους για τους ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ γ΄ τριμήνου των ΗΠΑ, λόγω της δεύτερης μέτρησης που θα έρθει στο φως της δημοσιότητας σήμερα. Ως εκ τούτου κάνουν λόγο πλέον για ρυθμούς αύξησης κατά 8% έναντι 5% που ήταν οι αρχικές τους εκτιμήσεις και έναντι 7,2% που είχαν καταδείξει τα πρώτα στοιχεία της μέτρησης.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,09%, στις 9.960 μονάδες, ενώ στην αγορά του Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ανέρχεται στις 12.021 μονάδες, κατά 1,46% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v