To ράλι της ΝΤΤ ”έσωσε” το Τόκιο από την πτώση

Με οριακά κέρδη κατόρθωσε να κλείσει η αγορά του Τόκιο, καθώς το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για μετοχές του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, λόγω του ράλι της NTT, κατόρθωσε να αντισταθμίσει τις πιέσεις από τον τομέα των εξαγωγικών εταιριών.

Με μικρή άνοδο έκλεισε η αγορά του Τόκιο, ”διορθώνοντας” από τις μεγαλύτερες πιέσεις των δύο τελευταίων εβδομάδων που δέχθηκε χθες. Αφορμή για αγορές έδωσαν τα εντυπωσιακά στοιχεία της NTT, η οποία αναθεώρησε κατά 28% προς τα επάνω τις εκτιμήσεις για τα ετήσια κέρδη.

Το αποτέλεσμα ήταν η μετοχή του τηλεπικοινωνιακού οργανισμού να καταγράψει τη μεγαλύτερη άνοδο των πέντε τελευταίων ετών, φτάνοντας στο 11%. Ας σημειωθεί ότι χθες επίσης η εταιρία είχε ανακοινώσει τον δεκαπλασιασμό των κερδών της για το α΄ εξάμηνο του έτους. Την ίδια στιγμή και η DoCoMo εκτινάχθηκε κατά 6% υψηλότερα.

Στον αντίποδα των θετικών εξελίξεων βρέθηκαν οι μετοχές των μεγάλων εξαγωγικών εταιριών όπως και της Advantest Corp (-2%), οι οποίες συνεχίζουν να βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ρευστοποιήσεων των επενδυτών, λόγω του αρνητικού αντίκτυπου που έχει στις πωλήσεις των ομίλων η ανατίμηση του γιεν έναντι του δολαρίου.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, απρόσμενη διόγκωση κατά 2% κατέγραψε το πλεόνασμα του ισοζυγίου των τρεχουσών συναλλαγών της Ιαπωνίας τον Σεπτέμβριο, την ίδια ώρα που αναλυτές προεξοφλούσαν την συρρίκνωσή του.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,19% στις 10.226 μονάδες, ενώ στην αγορά του Χονγκ Κονγκ o Hang Seng κινείται στην περιοχή των 11.897 μονάδων, υποχωρώντας κατά 0,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v