H ανατίμηση του γιεν τροχοπέδη για το Τόκιο

Πιέσεις δέχθηκε σήμερα η αγορά του Τόκιο, καθώς οι επενδυτές βρήκαν κίνητρο για ρευστοποιήσεις στην ανατίμηση του γιεν έναντι του δολαρίου, η οποία ασκεί αρνητικό αντίκτυπο στους ”τζίρους” των μεγάλων εξαγωγικών εταιριών, όπως της Toyota και της Canon.

Κίνητρο για ρευστοποιήσεις στην αγορά του Τόκιο βρήκαν οι επενδυτές στην ανατίμηση του γιεν έναντι του δολαρίου, η οποία πλήττει τις πωλήσεις των μεγάλων εξαγωγικών εταιριών.

Απώλειες μεγαλύτερες του 3% κατέγραψε η μετοχή της Toyota Motor. Η διόρθωσή της ωστόσο θεωρείται ”φυσιολογική” μετά τα κέρδη κατά 9,3% που σημείωσε την προηγούμενη ημέρα, όταν τα στοιχεία για τις πωλήσεις ιαπωνικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ παρουσίασαν σημαντική αύξηση τον Οκτώβριο.

Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης ας σημειωθεί ότι η Toyota ανακοίνωσε πως τα κέρδη του α΄ εξαμήνου της αυξήθηκαν κατά 23% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, καθώς ευνοήθηκαν σημαντικά από τις πωλήσεις των μοντέλων RX330 και του μίνιβαν Sienna. Τα στοιχεία ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών

Στο στόχαστρο των πωλήσεων βρέθηκε και η μετοχή της τρίτης μεγαλύτερης κατασκευάστριας εταιρίας ψηφιακών μηχανών, Canon. Η εταιρία έχει δηλώσει ότι κάθε υποχώρηση του δολαρίου κατά ένα γιεν ”αφαιρεί” 6,1 δισ. γιεν από τις πωλήσεις της.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε στις 10.837 μονάδες, με απώλειες 0,10% ενώ στην αγορά του Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng διαμορφώθηκε στις 12.391 μονάδες, κατά 0,39% χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v