Δεύτερη συνεδρίαση κερδών για το Τόκιο

Σε θετικό πεδίο έκλεισε η αγορά του Τόκιο για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση, λόγω του μίνι ράλι που σημείωσαν οι μετοχές μεγάλων εξαγωγικών εταιριών αλλά και ιαπωνικών τραπεζών, εν μέσω αισιοδοξίας για τα τριμηνιαία αποτελέσματά τους.

Σε θετικό έδαφος βρέθηκε η αγορά του Τόκιο κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, χάρη στο μίνι ράλι που σημείωσαν κυρίως οι μετοχές των μεγάλων εξαγωγικών εταιριών. Ενδεικτικό το παράδειγμα της Honda Motor, η τιμή της οποίας έκλεισε με κέρδη μεγαλύτερα του 2,3%.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας αναμένεται να ανακοινώσει αύριο τα αποτελέσματα του β΄ τριμήνου χρήσης της. Αναλυτές εκτιμούν ότι τα κέρδη της θα αυξηθούν κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, φτάνοντας στα 116,5 δισ. γεν (1,06 δισ. δολ). Ας σημειωθεί ότι η Honda αντλεί το 90% των λειτουργικών της κερδών από τις ΗΠΑ.

Αγοραστικό ενδιαφέρον όμως παρουσίασαν και οι μετοχές του χρηματοοικονομικού τομέα όπως της Mizuho Trust (+4%), θυγατρική της Mizuho Financial Group, η οποία την Παρασκευή αναθεώρησε κατά 21% προς τα επάνω τις προβλέψεις για έσοδά της.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση με κέρδη, φτάνοντας στις 10.454 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,15%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v