Τεχνολογικές πιέσεις στο Τόκιο

Τις πρώτες της απώλειες μετά από 4 ημέρες ανόδου κατέγραψε η αγορά του Τόκιο, λόγω ρευστοποιήσεων με στόχο την κατοχύρωση βραχυχρόνιων κερδών. Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές των dot.com, με αφορμή τις προβλέψεις για χειρότερα του αναμενόμενου αποτελέσματα από τη Yahoo Japan.

Πτωτικά κινήθηκε για πρώτη ημέρα μετά από τέσσερις ανοδικές, η αγορά του Τόκιο, με τις μεγαλύτερες πιέσεις να δέχεται ο κλάδος των dot.com εταιριών όπως της Softbank Corp.

Αφορμή για ρευστοποιήσεις έδωσαν οι προβλέψεις για χειρότερα του αναμενόμενου αποτελέσματα από τη Yahoo Japan. Ας σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη μετοχή έχει ενισχυθεί κατά 500% από την αρχή του έτους.

Στην πραγματικότητα όμως η αγορά φαίνεται πως είχε ”ανάγκη” μια διόρθωση μετά τα κέρδη των τελευταίων ημερών, όπως εκτιμούν traders. Στο ”κόκκινο” βρέθηκε και ο τραπεζικός κλάδος, μετά το μίνι ράλι που σημείωσε κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

O δείκτης Nikkei έκλεισε στις 11.031 μονάδες, με απώλειες 1,17%, ενώ στην αγορά του Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng διαμορφώθηκε στις 12.232 μονάδες, με κέρδη 0,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v