Τράπεζες–τεχνολογίες ”πίσω” από το ράλι στο Τόκιο

Σε θετικό πεδίο έκλεισε για δεύτερη συνεχή εβδομάδα η αγορά του Τόκιο, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να παρουσιάζουν οι ”κυκλικές” προς την αμερικανική οικονομία μετοχές, λόγω της ανάκαμψής της, αλλά και αυτές του τεχνολογικού και τραπεζικού κλάδου, μετά την κούρσα ανόδου της Wall Street.

Σε θετικό πεδίο έκλεισε για δεύτερη συνεχή εβδομάδα η αγορά του Τόκιο, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να παρουσιάζουν οι ”κυκλικές” προς την αμερικανική οικονομία μετοχές, αλλά και αυτές του τεχνολογικού και τραπεζικού κλάδου, μετά την κούρσα ανόδου της Wall Street.

Ενδεικτικά παραδείγματα ”κυκλικών” μετοχών είναι αυτά της Canon, αλλά και της Hyundai, οι οποίες ευνοήθηκαν εμμέσως από τα σημάδια ανάκαμψης της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, όπως τουλάχιστον φάνηκε από τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις για χορήγηση επιδόματος ανεργίας, που διαμορφώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο των 8 τελευταίων μηνών. Ας σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες εταιρίες βασίζουν μεγάλο μέρος των πωλήσεών της στις ΗΠΑ, γι’ αυτό άλλωστε και η θετική αντίδρασή τους.

Ανοδικά κινήθηκε και η μετοχή της Toyota, η οποία αντλεί το 80% των λειτουργικών κερδών της από τους Αμερικανούς καταναλωτές. Θετικό αντίκτυπο στην αγορά είχε και η μικρή διόρθωση του γεν έναντι του δολαρίου.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε στις 10.786 μονάδες, με κέρδη 2,42%, ενώ ο Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ διαμορφώθηκε στις 11.887 μονάδες, με άνοδο 0,74%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v