Έκτη ημέρα κερδών για την αγορά του Τόκιο

Με κέρδη κατόρθωσε να κλείσει, για έκτη συνεχή συνεδρίαση, η αγορά του Τόκιο, αφού ταλαντεύτηκε πολλές φορές ανάμεσα σε θετικό κι αρνητικό πεδίο. Στο στόχαστρο των αγοραστών βρέθηκαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, λόγω της υποχώρησης του γιεν, ενώ έντονα πτωτικά κινήθηκαν οι τράπεζες.

Δυναμικό ήταν το comeback της αγοράς του Τόκιο στο τέλος της συνεδρίασης, αφού ταλαντεύτηκε πολλές φορές ανάμεσα σε θετικό κι αρνητικό πεδίο.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη για έκτη συνεχή συνεδρίαση, στις 10.820 μονάδες, με άνοδο 0,75%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ διαμορφώθηκε στις 11.655 μονάδες, κατά 0,68% χαμηλότερα.

Σημαντικές πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές των ιαπωνικών εταιριών λιανικού εμπορίου, όπως της μεγαλύτερης εμπορικής αλυσίδας, Ιto-Yokado Co, λόγω ανησυχιών ότι τα αποτελέσματά της για το α΄ εξάμηνο του έτους, θα είναι χειρότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Προσφάτως η εταιρία είχε αναθεωρήσει κατά 54% προς τα κάτω τις προβλέψεις για την κερδοφορία της, επικαλούμενη ”δυσμενείς” καιρικές συνθήκες.

Κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως της Nissan Motor, μετά το ”φρένο” ανόδου του γιεν έναντι του δολαρίου. Ας επισημανθεί η ανατίμηση του ιαπωνικού νομίσματος είχε προκαλέσει πονοκέφαλο στους εγχώριους εξαγωγείς.

Σε διορθωτική τροχιά τέθηκε η μετοχή της μεγαλύτερης ιαπωνικής τράπεζας Mizuho Financial Group, μετά τα κέρδη κατά 40% που σημείωσε κατά τη διάρκεια των 5 τελευταίων ημέρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v