Μίνι ράλι στο Τόκιο made in Wall Street

Σε μίνι ράλι επιδόθηκε η αγορά του Τόκιο, καθώς οι επενδυτές έλαβαν έναυσμα τοποθετήσεων με αφορμή το ”καλό” ντεμπούτο της Wall Street στο τελευταίο τρίμηνο του έτους. Θετικό αντίκτυπο στην αγορά είχε και η πτώση του γιεν, λόγω της φημολογίας ότι η BoJ παρενέβη για τρίτη συνεχή ημέρα στην αγορά συναλλάγματος.

Σε μίνι ράλι επιδόθηκε η αγορά του Τόκιο, καθώς οι επενδυτές έλαβαν έναυσμα τοποθετήσεων με αφορμή το θετικό ντεμπούτο της Wall Street στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Στο στόχαστρο των αγοραστών βρέθηκαν οι μετοχές κυρίως των μεγάλων εξαγωγικών εταιριών, όπως της Nissan Motor και της Canon, οι οποίες ευνοήθηκαν (βραχυπρόθεσμα) τόσο από την σημερινή πτώση του γιεν όσο και από τις θετικές προβλέψεις πολλών αμερικανικών επιχειρήσεων, όπως η 3M και η Clear Channel Communications, για τα αποτελέσματα χρήσης τους.

Σε ότι αφορά στο γιεν, ας σημειωθεί ότι είναι έντονη η φημολογία ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας παρενέβη για τρίτη συνεχή ημέρα στην αγορά συναλλάγματος, πουλώντας γιεν, με στόχο την αποδυνάμωση του εγχώριου νομίσματος.

Πολύ καλή ήταν και η πορεία του τραπεζικού τομέα και ιδιαιτέρως της μετοχής της Mizuho Financial Group Inc.

Σε ανοδική τροχιά τέθηκαν και οι μετοχές του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως της Toyota Motor Corp, μετά και την είδηση ότι αύξησαν σημαντικά το μερίδιο αγοράς τους στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 2,24% στις 10.593 μονάδες, ενώ στην αγορά του Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng διαμορφώθηκε κατά 1,54% υψηλότερα στις 11.515 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v