Οι ”αμυντικές” μετοχές στήριξαν το Τόκιο

Με κέρδη έκλεισε η αγορά του Τόκιο, με αφορμή το ράλι που κατέγραψαν οι ”αμυντικές” μετοχές, το οποίο κατόρθωσε να αντισταθμίσει τις πιέσεις που δέχθηκαν οι τίτλοι εξαγωγικών εταιριών. Τη μεγαλύτερη άνοδο των 8 τελευταίων εβδομάδων σημείωσε το Χονγκ Κονγκ.

Μικτή χαρακτηρίζεται η εικόνα στο Τόκιο, ξεκινώντας τη συνεδρίαση σε αρνητικό έδαφος αλλά κλείνοντας τελικώς σε θετικό. Στο μεταξύ τη μεγαλύτερη άνοδο των 8 τελευταίων εβδομάδων σημείωσε η αγορά του Χονγκ Κονγκ.

Αναλυτικά, αγοραστικό ενδιαφέρον σημειώθηκε στην ιαπωνική αγορά, για ”αμυντικές” μετοχές ενώ αντιθέτως οι τίτλοι μεγάλων εξαγωγικών εταιριών δέχθηκαν πιέσεις λόγω του αντίκτυπου που έχει οι ανατίμηση του γιεν, στην πορεία των πωλήσεών τους.

Η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ιαπωνίας, η Takeda Chemical Industries, συγκέντρωσε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών, καθώς εξέδωσε αρκετά μεγάλο μέρισμα.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας, Toyota Motor Corp έκλεισε με πτώση της τάξεως του 3,3%.

Στο στόχαστρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν και οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου, με ενδεικτικό το παράδειγμα της Mizuho Financial.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, τη μεγαλύτερη πτώση των 5 τελευταίων ετών παρουσίασε ο δείκτης ζήτησης για υπηρεσίες στην Ιαπωνία για τον Ιούλιο, υποχωρώντας κατά 2,5% σε μηνιαία βάση.

Τα στοιχεία ήταν χειρότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για υποχώρηση του δείκτη κατά 0,6%.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε στις 10.502 μονάδες, κατά 0,26% υψηλότερα.

Στην αγορά του Χονγκ Κονγκ παρατηρήθηκε μεγάλο ενδιαφέρον για τις μετοχές του τομέα των ακινήτων, μετά από έκθεση της UBS Warburg, η οποία τόνιζε ότι οι τιμές των κατοικιών θα αυξηθούν κατά 30% μέχρι το τέλος του 2004.

Το αποτέλεσμα ήταν ο δείκτης Hang Seng να καταγράψει τα μεγαλύτερα κέρδη των 8 τελευταίων μονάδων, κλείνοντας στις 11.143 μονάδες κατά 1,82% υψηλότερα.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v