H Morgan Stanley έδωσε ”τόνο” στο Τόκιο

Η αναβάθμιση του κλάδου των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών από τη Morgan Stanley αλλά και η ανοδική πορεία του τεχνολογικού κλάδου, λόγω των κερδών που σημείωσε χθες ο Nasdaq, βρέθηκαν ”πίσω” από τα κέρδη που κατέγραψε σήμερα η αγορά του Τόκιο.

Με κέρδη έκλεισε την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος η αγορά του Τόκιο, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να παρουσιάζουν οι μετοχές του κλάδου του λιανικού εμπορίου, της τεχνολογίας αλλά και της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι προσδοκίες για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, όπως αναμένεται να φανερώσουν αργά το απόγευμα τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, είχαν σαν αποτέλεσμα να ωθήσουν τις τιμές των μετοχών μεγάλων εξαγωγικών εταιριών, όπως της Toyota Motor και της Canon σε υψηλότερα επίπεδα.

Ας σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων των εταιριών αυτών προέρχεται από τις ΗΠΑ, άρα κάθε ένδειξη ενδυνάμωσης της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, ευνοεί και τις προοπτικές τους.



Η Τoyota σήμερα είχε έναν ακόμη λόγο να κινηθεί ανοδικά, καθώς ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις των αυτοκινήτων της στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τον Αύγουστο για πρώτη φορά τις πωλήσεις της DaimlerChrysler.

Γενικότερα όμως, ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας ευνοήθηκε και από την αναβάθμισή του από τη Morgan Stanley σε ”attractive” από ”in-line” προηγουμένως.

Στο στόχαστρο των αγοραστών βρέθηκαν και οι μετοχές των τεχνολογικών εταιριών, καθώς επηρεάστηκαν θετικά από τη χθεσινή άνοδο του δείκτη Nasdaq.

Πολύ θετικά ήταν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα και για τις χρεοκοπίες εταιριών στην Ιαπωνία οι οποίες υποχώρησαν τον Αύγουστο κατά 15,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας επίσης ας σημειωθεί ότι διατήρησε σήμερα τα επιτόκια αμετάβλητα κοντά στο 0%.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε κατά 1,58% υψηλότερα στις 10.712 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v