Με οριακή άνοδο έκλεισε η αγορά του Τόκιο

Με οριακή άνοδο έκλεισε η αγορά του Τόκιο, καθώς τα κέρδη του τεχνολογικού τομέα, λόγω της αισιοδοξίας της Intel για το γ΄ τρίμηνο, κατόρθωσαν να αντισταθμίσουν τις πιέσεις του τηλεπικοινωνιακού και των τραπεζών.

Με μικρά κέρδη έκλεισε η αγορά του Τόκιο, καθώς η άνοδος που κατέγραψε ο τεχνολογικός κλάδος, με αφορμή τις αισιόδοξες προβλέψεις της Intel για το γ΄ τρίμηνο, κατόρθωσε να αντισταθμίσει την πτώση του τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία ημιαγωγών στον κόσμο αναθεώρησε προς τα επάνω, για 2η φορά μέσα σε 15 ημέρες, τις προβλέψεις για τις πωλήσεις του γ΄ τριμήνου, καθώς παρατηρείται βελτίωση στη ζήτηση.

Πιέσεις δέχθηκε ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών, μετά το ”καμπανάκι” από την NTT DoCoMo, ότι οι συνδρομές στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας θα υποχωρήσουν σημαντικά στο β΄ εξάμηνο.

Από την αρχή του έτους ας σημειωθεί ότι οι μετοχές του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, έχουν καταγράψει κέρδη της τάξεως του 35%, με αποτέλεσμα να θεωρείται λογική η διόρθωσή τους παρά τις προειδοποιήσεις της ΝΤΤ.

Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα και οι μετοχές των μεγάλων εξαγωγικών εταιριών και των τραπεζών, οι οποίες από την προηγούμενη εβδομάδα είχαν επιδοθεί σε ράλι.

Στο στόχαστρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκε και η Nikon Corp., η 2η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται για εκτυπωτές, καθώς δημοσίευμα ιαπωνικής εφημερίδας ανέφερε ότι τα λειτουργικά της κέρδη αναμένεται να υποχωρήσουν φέτος κατά 44%, λόγω των ζημιών που καταγράφει μια εκ των μονάδων της.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε στις 10.650 μονάδες με οριακά κέρδη της τάξεως του 0,04%, ενώ στην αγορά του Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng διαμορφώθηκε στις 11.174 μονάδες, κατά 0,34% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v