Nikkei: ”Ασανσέρ” γύρω από τις 10.700 μονάδες

Αδυναμία να ”κρατηθεί” πάνω τις 10,700 μονάδες εμφανίζει ο Nikkei, καθώς παρατηρούνται τάσεις διασφάλισης βραχυχρόνιων κερδών. Έντονα ανοδικά ωστόσο κινήθηκαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Αδυναμία να ”κρατηθεί” πάνω από το ψυχολογικό όριο των 10,700 μονάδων εμφάνισε ο δείκτης Nikkei μετά από ένα σερί 4 ανοδικών συνεδριάσεων.

Η τάση διασφάλισης βραχυχρόνιων κερδών ήταν έντονη, κυρίως στις τράπεζες και στους εξαγωγικούς τομείς, αντισταθμίζοντας έτσι την καλή πορεία του τομέα των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Αγοραστικός πυρετός εκδηλώθηκε στη μετοχή της Toyota Motor, καθώς η 3η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο ξεπέρασε για πρώτη φορά τον Αύγουστο τις πωλήσεις της DaimlerChrysler στις ΗΠΑ.

Κέρδη μεγαλύτερα του 2% σημείωσε και η μετοχή της Honda Motor. Ο ιαπωνικός όμιλος αντλεί το 90% των λειτουργικών του κερδών από τις πωλήσεις του στις ΗΠΑ.

Θετικά ήταν σήμερα και τα μακροοικονομικά μεγέθη που ανακοινώθηκαν στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της χώρας ενισχύθηκε στις -6,3 μονάδες για το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, από -9,5 το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

Αύξηση παρατηρήθηκε στις κεφαλαιουχικές δαπάνες των επιχειρήσεις για το ίδιο διάστημα κατά 5,3%, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα των 2,5 τελευταίων ετών.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 0,64% στις 10.646 μονάδες.

Στην αγορά του Xονγκ Κονγ, ο δείκτης Hang Seng έκλεισε με άνοδο 0,62%, στις 11.171 μονάδες, διατηρώντας καλά το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2002.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v