Nikkei: Δεν άντεξε τις 10.700 μονάδες

Με μικρά κέρδη έκλεισε ο Nikkei στην αγορά του Τόκιο, παρά το ράλι των τραπεζικών μετοχών, με αφορμή τα εύσημα που έδωσε ο John Snow στον κλάδο, για τις προσπάθειες που κάνει να μειώσει τα επισφαλή του δάνειά.

Συνεχίστηκε η ανοδική κίνηση της αγοράς του Τόκιο, με τον Nikkei να ξεφεύγει όμως από τα υψηλά των 14 τελευταίων μηνών, καθώς παρατηρήθηκε τάση διασφάλισης των κερδών 4,5% που σημείωσε ο δείκτης κατά τις 3 τελευταίες συνεδρίασεις. Στις μεγαλύτερες ασιατικές αγορές, επικράτησαν μικτές τάσεις εν αναμονή των στοιχείων για την αμερικανική οικονομία.

Σήμερα θα ανακοινωθεί ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ. Αναλυτές προβλέπουν ότι ο ISM θα αυξηθεί τον Αύγουστο στις 53,3 μονάδες από 51,8 τον Ιούλιο. Θετική θεωρείται κάθε διαμόρφωση του δείκτη πάνω από το όριο των 50 μονάδων, που καταδεικνύει την ανάπτυξη του κλάδου.

Στην αγορά του Τόκιο, το μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον παρουσίασαν οι μετοχές του χρηματοοικονομικού τομέα, όπως της Mizuho Financial και της UFJ Holdings, καθώς ευνοήθηκαν από τα εύσημα που έδωσε στις εγχώριες τράπεζες ο Αμερικανός Υπ. Οικονομικών John Snow, για τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει να μειώσουν τα επισφαλή δάνειά τους.

Με μικρή άνοδο έκλεισαν οι τίτλοι μεγάλων εξαγωγικών ομίλων όπως της εταιρίας φωτογραφικών ειδών Canon αλλά και της Sony Corp. Οι μετοχές των δυο εξαγωγικών εταιριών, που βασίζουν σχεδόν το 70% των εσόδων τους στις πωλήσεις από το εξωτερικό, είχαν ενισχυθεί σημαντικά τελευταία, με αποτέλεσμα σήμερα να παρατηρηθεί τάση διασφάλισης των βραχυχρόνιων κερδών.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,19% στις 10.690 μονάδες. Οι αποδόσεις των ιαπωνικών κρατικών ομολόγων ενισχύθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο των 2 ½ τελευταίων ετών. Στην αγορά του Χονγκ Κονγκ ο Ηang Seng ενισχύθηκε κατά 0,34%, διαμορφωμένος στις 10.939 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v