Πάνω από τις 10.700 μονάδες και πάλι ο Nikkei

Το τραπεζικό ράλι που συνεχίστηκε για 3η συνεχή συνεδρίαση στην αγορά του Τόκιο, εκτίναξε τον δείκτη Nikkei και πάλι πάνω από τις 10.700 μονάδες. Στα υψηλά 14 μηνών έκλεισε ο Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ

Για 4η διαδοχική συνεδρίαση συνεχίστηκε η ανοδική κίνηση της αγοράς του Τόκιο, εξέλιξη που οδήγησε τον Nikkei και πάλι πάνω από τις 10.700 μονάδες, κλείνοντας έτσι με κέρδη 0,24% στις 10.715 μονάδες. Ωστόσο ας σημειωθεί ότι προς το τέλος της συνεδρίασης παρατηρήθηκε τάση διασφάλισης των βραχυχρόνιων κερδών, μετά την άνοδο κατά 5% που κατέγραψε η ιαπωνική κεφαλαιαγορά κατά το τελευταίο πενθήμερο.

Ρευστοποιήσεις παρατηρήθηκαν κυρίως στον τηλεπικοινωνιακό τομέα, με τον τίτλο της ΝΤΤ Docomo να κλείνει με πτώση μεγαλύτερη του 1%.



Εν αντιθέσει, ράλι σημείωσε για 3η διαδοχική συνεδρίαση ο τραπεζικός τομέας εν μέσω αισιοδοξίας ότι η ανάκαμψη της ιαπωνικής οικονομίας θα βοηθήσει τον κλάδο να αυξήσει την κερδοφορία του και να μειώσει τα επισφαλή του δάνεια.

Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της μεγαλύτερης ιαπωνικής τράπεζας Mizuho (+8,8%), της 2ης μεγαλύτερης τράπεζας στη χώρα, Sumitomo Mitsui Financial Group Inc.(+6%) και της UFJ Holdings Inc. (+5,8%).

Έκθεση του Ινστιτούτου Ανάλυσης Daiwa έδειξε ότι οι 7 μεγαλύτεροι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί της χώρας τετραπλασίασαν μέσα σε δυο μήνες, τα κέρδη από τις θέσεις τους σε μετοχές.

Στην αγορά του Χονγκ Κονγκ το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιριών (κυρίως προς τις ΗΠΑ), καθώς ευνοήθηκαν από την απρόσμενη εκτίναξη του αμερικανικού δείκτη Μεταποίησης ISM, στο υψηλότερο επίπεδο των 8 τελευταίων μηνών.

Ο Hang Seng διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των 14 τελευταίων μηνών, στις 11.046 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,98% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v