Στα υψηλά 14 μηνών και πάλι ο Nikkei

Σε μίνι ράλι επιδόθηκε η αγορά του Τόκιο, με αποτέλεσμα ο Nikkei να εκτιναχθεί και πάλι στα υψηλότερα επίπεδα των 14 τελευταίων μηνών. Αφορμή για τοποθετήσεις στην αγορά έδωσε ένα θετικό σχόλιο της Morgan Stanley που συστήνει την αύξηση των τοποθετήσεων των επενδυτών σε ιαπωνικές μετοχές.

Στα υψηλότερα επίπεδα των 14 τελευταίων μηνών κατόρθωσε να εκτιναχθεί και πάλι ο δείκτης Nikkei στην αγορά του Τόκιο, με αφορμή έκθεση της Morgan Stanley που συστήνει σε επενδυτές να αυξήσουν τις τοποθετήσεις τους σε ιαπωνικές μετοχές.

Οι ενδείξεις ανάκαμψης της εγχώριας οικονομίας σε συνδυασμό με την μείωση των επισφαλών δανείων των τραπεζών, κατέστησαν ιδιαιτέρως ελκυστικές τις μετοχές του χρηματοοικονομικού τομέα. Έντονα ανοδικά κινήθηκε η μετοχή της Mizuho Financial.

Στο θετικό κλίμα που επικράτησε σήμερα στην ιαπωνική κεφαλαιαγορά, συνέβαλε και η χθεσινή διαμόρφωση του δείκτη Nasdaq στο υψηλότερο επίπεδο των 18 τελευταίων μηνών.

Η αναβάθμιση της σύστασης της IBM σε ”outperform” από ”neutral” από την CSFB είχε θετικό αντίκτυπο και στις ιαπωνικές μετοχές του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας, όπως της Sony Corp και Tokyo electron.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 2,23% στις 10.922 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ διαμορφώθηκε στις 11.187 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v