Τέταρτη ημέρα κερδών για την αγορά του Τόκιο

Σε θετικό πεδίο έκλεισε η αγορά του Τόκιο για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση, παραμένοντας έτσι o Νikkei κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των 15 τελευταίων μηνών. Aγοραστικό ενδιαφέρον παρουσίασε η Fujitsu μετά από συμβόλαιο 929 εκατ. στερλινών από τη βρετανική κυβέρνηση.

Κλίμα νευρικότητας επικράτησε στην αγορά του Τόκιο, με τον Nikkei να περνάει πότε σε θετικό και πότε σε αρνητικό πεδίο. Προς το τέλος της συνεδρίασης ωστόσο παρατηρήθηκαν αγορές, με αποτέλεσμα ο Nikkei να κλείσει στις 11.033 μονάδες κατά 0,39% υψηλότερα, σημειώνοντας έτσι κέρδη για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση.

Η παραίτηση του επικεφαλής του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, κ. Richard Grasso δεν είχε επίπτωση στην αγορά, καθώς ήταν αναμενόμενη.

Γενικότερα πάντως, όπως εκτιμούν αναλυτές, ένα μεμονωμένο γεγονός όπως αυτό δεν μπορεί να αλλάξει την μακροπρόθεσμη τάση των χρηματιστηρίων.

Η μεγαλύτερη κερδισμένη της ημέρας ήταν η μετοχή της Fujitsu.

Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία υπολογιστών για επιχειρήσεις της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε ότι κέρδισε συμβόλαιο 929 εκατ. στερλινών από την βρετανική κυβέρνηση, που αφορά την παροχή τεχνολογικών συστημάτων για τα ηλεκτρονικά συστήματά της.

Μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον παρουσίασαν επίσης και οι μετοχές εταιριών που βασίζονται στην εγχώρια ζήτηση, όπως της Mizuho Financial αλλά και της Seven eleven Japan, καθώς ”ευνοήθηκαν” από τα θετικά σχόλια της ιαπωνικής κυβέρνησης ότι η οικονομία εμφανίζει σημάδια βελτίωσης.

Ρευστοποιήσεις σημειώθηκαν σε μετοχές μεγάλων εξαγωγικών εταιριών και κυρίως αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως της Toyota Motor και της Honda, καθώς επηρεάστηκαν αρνητικά από την ανατίμηση του γιεν έναντι του δολαρίου.

Στην αγορά του Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng έκλεισε κατά 1,05% χαμηλότερα στις 11.022 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v