Θετικά υποδέχθηκε την απόφαση της Fed το Τόκιο

Με αισιοδοξία υποδέχθηκε η αγορά του Τόκιο την απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα στο 1% τα επιτόκια, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας. Θετικό αντίκτυπο στην αγορά είχε και η μηνιαία έκθεση της Merrill Lynch ανάμεσα σε 307 θεσμικούς επενδυτές από όλον τον κόσμο.

Θετικά υποδέχτηκε η αγορά του Τόκιο την απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα αμερικανικά επιτόκια, στα χαμηλότερα επίπεδα των 45 τελευταίων ετών, στο 1%, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει την ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ.

Από την εν λόγω ανάκαμψη άλλωστε ευνοούνται πολλές ιαπωνικές εταιρίες, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών τους προορίζεται για τις ΗΠΑ.

Ως εκ τούτου, στο μικροσκόπιο των αγοραστών βρέθηκαν σήμερα οι μετοχές μεγάλων εξαγωγικών εταιριών όπως της Canon και της Honda Motor.

Θετικό αντίκτυπο στην πορεία της αγοράς είχε και η δημοσκόπηση της Merrill Lynch ανάμεσα σε 307 κορυφαίους διαχειριστές κεφαλαίων στον κόσμο, η οποία έδειξε ότι οι περισσότεροι προτιμούν τις μετοχές παρά τα ομόλογα.

Στην ίδια έρευνα επίσης αναφέρθηκε ότι πολλοί fund managers σχεδιάζουν και την αύξηση των τοποθετήσεών τους στην ιαπωνική αγορά.

Για μια ακόμη ημέρα, ας σημειωθεί ότι συνεχίστηκε το τραπεζικό ράλι.

Η τιμή της μεγαλύτερης ιαπωνικής τράπεζας, Mizuho Financial Group, εκτινάχθηκε κατά 10% υψηλότερα ενώ της UFJ Holdings Inc σημείωσε κέρδη μεγαλύτερα του 4%.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο κατά 0,95% στις 10.99 μονάδες, ενώ στην αγορά του Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng διαμορφώθηκε στις 11.169 μονάδες, με κέρδη 0,89% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v