Στο ζενίθ 15 ημερών τα κέρδη στο Τόκιο λόγω Tankan

Tα μεγαλύτερα κέρδη των δυο τελευταίων εβδομάδων σημείωσε ο δείκτης Nikkei, μετά και την εκτίναξη της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Ιαπωνία τον Σεπτέμβριο, στο υψηλότερο επίπεδο των 2,5 τελευταίων ετών, όπως έδειξε η τριμηνιαία έκθεση Tankan της Κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας. Κλειστό το Χονγκ Κονγκ.

Tα μεγαλύτερα κέρδη των δυο τελευταίων εβδομάδων σημείωσε ο δείκτης Nikkei, μετά και την εκτίναξη της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Ιαπωνία τον Σεπτέμβριο, στο υψηλότερο επίπεδο των 2,5 τελευταίων ετών, όπως έδειξε η τριμηνιαία έκθεση Tankan της Κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας.

Ενδεικτικά, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στη 1 μονάδα τον Σεπτέμβριο από μηδέν που προέβλεπαν οι αναλυτές και από -5 μονάδες που ήταν τον Ιούνιο. Την τελευταία φορά που ο δείκτης είχε περάσει σε θετικό πεδίο ήταν τον Δεκέμβριο του 2000.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος των επενδυτών βρέθηκαν οι μετοχές των τραπεζών, οι οποίες συνέβαλαν κατά 20% στην άνοδο του Nikkei.

Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας, Mitsubishi Tokyo Financial Group, ανακοίνωσε σήμερα ότι τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 270 δισ. γιεν για το α΄ εξάμηνό της που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου έναντι ζημιών 188 δισ. γιεν το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Ο Nikkei έκλεισε κατά 1,39% υψηλότερα στις 10.361 μονάδες. Ας σημειωθεί επίσης ότι στο γ΄ τρίμηνο ο δείκτης σημείωσε τα μεγαλύτερα τριμηνιαία κέρδη από το 1995.

η αγορά του Χονγκ Κονγκ ήταν κλειστή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v