Ηπιες ρευστοποιήσεις κερδών στο Τόκιο

Οριακές απώλειες με αφορμή την άνοδο του γεν κατέγραψε ο δείκτης Nikkei, ενώ το κλίμα παραμένει θετικό, εν μέσω της αισιοδοξίας για την ανάκαμψη της ιαπωνικής οικονομίας.

Με απώλειες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τρίτης ο δείκτης Nikkei του χρηματιστηρίου του Τόκιο, καθώς στο τέλος της συνεδρίασης και με αφορμή την σημαντική άνοδο του γεν, επικράτησαν τάσεις ρευστοποίησης κερδών που οδήγησαν σε οριακή πτώση κατά 0,1%, στο επίπεδο των 10.219 μονάδων.

Η μεσοβραχυπρόθεσμη τάση ωστόσο του ιαπωνικού χρηματιστηρίου χαρακτηρίζεται ανοδική, καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις που θέλουν την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία να ανακάμπτει.

Κέρδη εμφάνισαν σήμερα οι τραπεζικές μετοχές των Mizuho και Mitsubishi Tokyo Financial Group (εν μέσω εκτιμήσεων ότι τα κέρδη τους του τριμήνου θα είναι περίπου διπλάσια από τα περσινά), αλλά και οι μετοχές εταιριών λιανικής, αφού οι επενδυτές φαίνεται ότι αναθάρρησαν από τις προβλέψεις για άνοδο των ρυθμών ανάπτυξης.

Κέρδη αντίθετα της τάξης του 0,59% εμφάνισε ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ο οποίος διαμορφώθηκε στις 11.206 μονάδες.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v