Τράπεζες και εξαγωγικές ώθησαν το Τόκιο

Με κέρδη ξεκίνησε την εβδομάδα η αγορά του Τόκιο, καθώς το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι μετοχές των μεγάλων εξαγωγικών εταιριών, λόγω της ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, αλλά και των τραπεζών μετά την αναβάθμισή τους από τη Morgan Stanley.

Με κέρδη ξεκίνησε την εβδομάδα η αγορά του Τόκιο, καθώς το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι μετοχές των μεγάλων εξαγωγικών εταιριών, αλλά και των τραπεζών, μετά την αναβάθμισή τους από τη Morgan Stanley. Ο τραπεζικός κλάδος ας σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα σημείωσε νέα υψηλά για το 2003.

Θετικό αντίκτυπο στην ιαπωνική γορά είχαν και τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ. Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας τον Σεπτέμβριο, για πρώτη φορά μετά από 8 ολόκληρους μήνες, ενέτεινε την αισιοδοξία των επενδυτών για την πορεία ανάκαμψης της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, η οποία με τη σειρά της θα βοηθήσει και τις περισσότερες ασιατικές.

Στο μικροσκόπιο των αγοραστών βρέθηκε η μετοχή των Canon Corp, Sony Corp, Toyota Motor και Honda.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε στις 10.740 μονάδες, κατά 0,29% υψηλότερα, ενώ στην αγορά του Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύθηκε κατά 1,67%, στις 11.802 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v