Κέρδη made in USA στο Τόκιο

Με κέρδη έκλεισε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδος η αγορά του Τόκιο, μετά το μίνι ράλι που σημείωσαν οι εξαγωγικές εταιρίες, με αφορμή τόσο την εκτίναξη της Wall στο υψηλότερο επίπεδο των 16 τελευταίων μηνών όσο και λόγω της αισιόδοξης έκθεσης της Goldman Sachs για την αμερικανική οικονομία.

Το κλείσιμο του δείκτη S&P 500 στο υψηλότερο επίπεδο των 16 τελευταίων μηνών σε συνδυασμό με την αισιόδοξη έκθεση της Goldman Sachs για την αμερικανική οικονομία, πυροδότησαν μίνι ράλι στις μετοχές των ιαπωνικών εξαγωγικών εταιριών, προσφέροντας έτσι στήριγμα και στην αγορά του Τόκιο.

Η Canon, που αντλεί το 70% των εσόδων της από το εξωτερικό και δη από τις ΗΠΑ, ευνοείται από κάθε ένδειξη ενδυνάμωσης της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου. Η μετοχή της έκλεισε με κέρδη μεγαλύτερα του 2%. Ανάλογη ήταν η πορεία και της TDK.

Σύμφωνα με έκθεση της Goldman Sachs, οι ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ αναμένεται να εκτιναχθούν στο 6,5% στο γ΄ τρίμηνο, καταγράφοντας έτσι τους ταχύτερους ρυθμούς των 4 τελευταίων ετών.

Θετικό αντίκτυπο στο Τόκιο είχε επίσης και έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ), η οποία για τρίτο μήνα ανάμεσα στους 4 τελευταίους εμφανίστηκε ιδιαιτέρως αισιόδοξη για την πορεία της εγχώριας οικονομίας.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε κατά 1,67% υψηλότερα στις 10.966 μονάδες ενώ ο Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ διαμορφώθηκε στις 11.943 μονάδες, με απώλειες 0,16%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v