Κλειστό το Τόκιο, κέρδη για την αγορά της Τάιπεϊ

Κλειστή ήταν σήμερα η αγορά του Τόκιο λόγω εθνικής εορτής. Με κέρδη έκλεισε η αγορά της Τάιπεϊ, βρίσκοντας στήριγμα στο μίνι ράλι του τεχνολογικού τομέα, μετά την ανακοίνωση καλών αποτελεσμάτων από αρκετές εταιρίες του χώρου.

Κλειστή ήταν σήμερα η αγορά του Τόκιο λόγω εθνικής εορτής. Ας σημειωθεί ότι η ισοτιμία του δολαρίου έναντι του γιεν, σημειώνει απώλειες για πέμπτη συνεχή εβδομάδα.

Αφορμή για ρευστοποιήσεις στο αμερικανικό νόμισμα δίνουν οι προσδοκίες των traders ότι ο Αμερικανός πρόεδρος George Bush θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Junichiro Koizumi, να ”σταματήσει” τις πωλήσεις γιεν με στόχο την αποδυνάμωση του ιαπωνικού νομίσματος, στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχει προγραμματίσει αυτή την εβδομάδα στο Τόκιο.

Στην αγορά της Τάιπεϊ, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε κυρίως ο τεχνολογικός κλάδος, λόγω των καλύτερων του αναμενόμενου αποτελεσμάτων της Hon Hai Precision Industry, για τις πωλήσεις του Σεπτεμβρίου.

O δείκτης Taiwan Weighted έκλεισε στις 5.972 μονάδες, με άνοδο 1,75%. Στην αγορά του Χονγκ Κονγκ o δείκτης Hang Seng έκλεισε στις 11.921 μονάδες, με απώλειες 0,12%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v