Στα υψηλά 16 μηνών ο Nikkei

Στα υψηλότερα επίπεδα των 16 τελευταίων μηνών έκλεισε ο Nikkei στο Τόκιο, σημειώνοντας άνοδο για τρίτη συνεχή συνεδρίαση, εν μέσω αισιοδοξίας ότι πολλές εταιρίες του χρηματοοικονομικού κλάδου θα ανακοινώσουν καλύτερα αποτελέσματα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Με κέρδη έκλεισε η αγορά του Τόκιο για τρίτη συνεχή συνεδρίαση, εν μέσω αισιοδοξίας ότι μεγάλες τράπεζες αλλά και εξαγωγικές εταιρίες θα ανακοινώσουν σημαντικά βελτιωμένα αποτελέσματα για το α΄ εξάμηνο του έτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα των τραπεζών αναμένεται να έχουν ευνοηθεί σημαντικά και από τη δυναμική ανάκαμψη της αγοράς του Τόκιο από τα χαμηλά 20ετίας, εξέλιξη που ενισχύει τα έσοδά τους από τις χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Ήδη οι περισσότερες εταιρίες του χρηματοοικονομικού τομέα, όπως η Nikko αλλά και η Nomura Securities, έχουν δει τα λειτουργικά τους κέρδη να εξαπλασιάζονται μέσα στους 5 τελευταίους μήνες που έληξαν τον Αύγουστο.

Θετική ήταν και η εικόνα των μεγάλων εξαγωγικών εταιριών, όπως της NEC και της Canon Corp. Ας επισημανθεί ότι ο Αμερικανός πρόεδρος George Bush, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Τόκιο την περασμένη εβδομάδα, δεν έκανε κάποια νέα δήλωση σχετικά με τις ισοτιμίες αλλά και τις παρεμβάσεις των ιαπωνικών αρχών στην αγορά συναλλάγματος.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,12%, στις 11.161 μονάδες, στα υψηλότερα επίπεδα των 16 τελευταίων μηνών, ενώ κατά 0,54% υψηλότερα, στις 12.109 μονάδες, έκλεισε ο Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v