Οριακά υψηλότερα η αγορά του Τόκιο

Σε θετικό πεδίο κατόρθωσε να κλείσει σήμερα η αγορά του Τόκιο, λόγω της δυναμικής ανάκαμψης του τραπεζικού κλάδου προς το τέλος της συνεδρίασης. Ωστόσο, για πρώτη εβδομάδα μετά από έναν ολόκληρο μήνα κερδών ο Nikkei σημείωσε απώλειες.

Mε απώλειες έκλεισε για πρώτη εβδομάδα μετά από έναν ολόκληρο μήνα κερδών η αγορά του Τόκιο. Ας σημειωθεί όμως ότι σήμερα, προς το τέλος της συνεδρίασης, ο Nikkei κατόρθωσε να ανακάμψει, με αποτέλεσμα να κλείσει σε θετικό πεδίο.

Δυναμικό ήταν το rebound των τραπεζών, καθώς βρήκαν στήριγμα στις προβλέψεις της Goldman Sachs ότι ο δείκτης Topix θα σημειώσει κέρδη τουλάχιστον κατά 33% εντός των 12 επόμενων μηνών. Η Mizuho Financial σημείωσε άνοδο μεγαλύτερη του 5%. Θετικά επίσης ήταν και τα σχόλια του Ιάπωνα αξιωματούχου Heizo Takenaka για τον κλάδο.

Ρευστοποιήσεις παρατηρήθηκαν κυρίως σε μετοχές μεγάλων εξαγωγικών εταιριών, λόγω των προειδοποιήσεων πολλών ιαπωνικών αλλά και αμερικανικών επιχειρήσεων για την πορεία των ετησίων αποτελεσμάτων τους και δη των πωλήσεών τους.

Η αγορά του Τόκιο δέχθηκε πιέσεις λόγω της Sony Corp, η οποία αναθεώρησε προς τα κάτω κατά 23% τις προβλέψεις για τα ετήσια λειτουργικά κέρδη της, κάνοντας λόγο για 100 δισ. γεν, λόγω του μεγάλου κόστους που έχει η κονσόλα του PlayStation 2. To αποτέλεσμα ήταν η μετοχή της να υποχωρήσει κατά 5%.

Την ίδια στιγμή η NEC Corp αναθεώρησε προς τα επάνω τις εκτιμήσεις της για τα καθαρά κέρδη του 2003.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε στις 10.335 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,01% σε ημερήσια βάση, υποχωρώντας όμως κατά 6,5% σε εβδομαδιαία. Στην αγορά του Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng διαμορφώθηκε στις 11.641 μονάδες, κατά 0,81% χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v