Τα μεγαλύτερα κέρδη του διμήνου σημείωσε το Τόκιο

Τη μεγαλύτερη άνοδο των δυο τελευταίων μηνών σημείωσε η αγορά του Τόκιο, καθώς οι επενδυτές, μετά τα θετικά νέα για την αμερικανική οικονομία αλλά και την εκτίναξη του S&P 500 στα υψηλότερα επίπεδα από τις 31 Μαϊου του 2002, έστρεψαν το ενδιαφέρον τους σε μετοχές μεγάλων εξαγωγικών εταιριών, όπως της Canon και της Toyota.

Τα μεγαλύτερα κέρδη των δυο τελευταίων μηνών κατέγραψε η αγορά του Τόκιο, μετά το ράλι των μετοχών των μεγάλων κυρίως εξαγωγικών εταιριών.

Αφορμή για την αγοραστική φρενίτιδα που ξέσπασε έδωσαν τόσο τα τελευταία στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, όπως τουλάχιστον φάνηκε χθες μέσα από την εκτίναξη του δείκτη μεταποίησης ISM στα υψηλότερα επίπεδα των τριών και πλέον τελευταίων ετών όσο και από τη διαμόρφωση του δείκτη S&P 500 στα υψηλότερα επίπεδα από τις 21 Μαϊου του 2002.

Στο στόχαστρο των αγοραστών βρέθηκαν οι μετοχές της Canon και της Toyota Motor (η οποία κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο των τριων τελευταίων ετών), δυο εταιριών που βασίζουν το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεών τους στις ΗΠΑ. Τα τελευταία στοιχεία από τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας άλλωστε έδειξαν ότι τόσο η Toyota όσο και η Nissan Motor αύξησαν σημαντικά τις πωλήσεις τους τον Οκτώβριο στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου.

Θετικό αντίκτυπο στην αγορά είχαν και τα τελευταία στοιχεία για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη, η οποία βελτιώθηκε σημαντικά τον Οκτώβριο.



Ο δείκτης Nikkei έκλεισε στις 10.847 μονάδες, με κέρδη 2,73% ενώ στην αγορά του Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng διαμορφώθηκε στις 12.467 μονάδες, με άνοδο 0,65%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v