Fujitsu και Hitachi ώθησαν το Τόκιο

Κέρδη σημείωσε για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση η αγορά του Τόκιο, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε αγορές κυρίως τεχνολογικών μετοχών, με αφορμή τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της Fujitsu αλλά και τις θετικές προβλέψεις της Hitachi για τα ετήσια μεγέθη της.

Σε θετικό πεδίο έκλεισε για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση η αγορά του Τόκιο, καθώς παρατηρήθηκε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές κυρίως του τεχνολογικού κλάδου.

Αφορμή έδωσε τόσο το θετικό κλείσιμο του δείκτη Nasdaq όσο και τα αποτελέσματα του β΄ τριμήνου χρήσης της Fujitsu που ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Αξίζει να αναφερθεί ότι η εταιρία ανακοίνωσε πολύ χαμηλότερες ζημιές από τις προβλεπόμενες, εξέλιξη που οδήγησε την τιμή της μετοχής της κατά 7,3% υψηλότερα.

Την ίδια στιγμή σε ράλι επιδόθηκε η Hitachi, κλείνοντας με κέρδη 8% περίπου, καθώς η εταιρία αναθεώρησε κατά 100% προς τα επάνω τις εκτιμήσεις της για τα ετήσια αποτελέσματά της.

Στον αντίποδα των θετικών εξελίξεων βρέθηκε η μετοχή της NTT Docomo, μετά από δημοσίευμα ιαπωνικής εφημερίδας που ανέφερε ότι η μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας της χώρας ενδεχομένως να καταγράψει την πρώτη μείωση των λειτουργικών της κερδών από τον Οκτώβριο του 1998.

Ας σημειωθεί πάντως ότι μετά την πτώση κατά 5% του Nikkei την προηγούμενη Πέμπτη, ήταν λογικό να παρατηρηθεί διόρθωση, όπως τουλάχιστον εκτιμούν αναλυτές.

Ο ιαπωνικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,69% στις 10.739 μονάδες, ενώ στην αγορά του Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ανήλθε στις 12.139 μονάδες, με κέρδη 0,39%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v