Θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές

Θετικό κλίμα επικράτησε στις περισσότερες ασιατικές αγορές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδος, λόγω του μίνι ράλι που κατέγραψαν οι μετοχές μεγάλων εξαγωγικών εταιριών όπως της Hyundai Motor. Η αγορά του Τόκιο ήταν κλειστή λόγω της εορτής Culture Day.

Κέρδη σημείωσαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδος, μετά το μίνι ράλι που κατέγραψαν οι μετοχές των μεγάλων εξαγωγικών εταιριών.

Αφορμή για τοποθετήσεις στον κλάδο έδωσαν τα τελευταία στοιχεία της κυβέρνησης της Ν. Κορέας, που έδειχναν ότι οι εγχώριες εξαγωγές κατέγραψαν τον Οκτώβριο τους ταχύτερους ρυθμούς αύξησης των τριών και πλέον τελευταίων ετών.

Ας σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας Hyundai Motor, αντλεί το 50% και πλέον των εσόδων της από το εξωτερικό και δη από τις ΗΠΑ. Ο δείκτης Kospi έκλεισε με άνοδο 1,23% στις 792 μονάδες.

Στην αγορά της Σιγκαπούρης και της Ταϊβάν, έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον παρουσίασαν οι Charterted Semiconductor Manufacturing Ltd. Και της United Microelectronics Corp, μετοχές που οδήγησαν τους δείκτες Straits Times κατά 1,71% υψηλότερα στις 1.753 μονάδες, και τον Taiwan Weighted στις 6.087 μονάδες, με κέρδη 0,7%.

Κινητικότητα εμφάνισε γενικότερα και ο χρηματοοικονομικός κλάδος, λόγω των καλύτερων του αναμενόμενου αποτελεσμάτων που ανακοίνωσαν αρκετές τράπεζες.

Η αγορά του Τόκιο ήταν σήμερα κλειστή λόγω της εθνικής εορτής Culture Holiday.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v