Τεχνολογία και τράπεζες ”πίεσαν” το Τόκιο

Τη μεγαλύτερη πτώση των δυο τελευταίων εβδομάδων σημείωσε η αγορά του Τόκιο, καθώς παρατηρήθηκαν μαζικές ρευστοποιήσεις κυρίως στον τραπεζικό τομέα λόγω της Mizuho Financial και στον τεχνολογικό λόγω Rohm.

Με τις μεγαλύτερες απώλειες των δυο τελευταίων εβδομάδων έκλεισε η αγορά του Τόκιο, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε μαζικές ρευστοποιήσεις κυρίως στον τεχνολογικό και στον τραπεζικό κλάδο.

Αφορμή έδωσαν οι προειδοποιήσεις της κατασκευάστριας εταιρίας μικροεπεξεργαστών Rohm (-9,3%) ότι δεν πρόκειται να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει για τα ετήσια κέρδη της. Η εταιρία επέρριψε τις ”ευθύνες” στην κάμψη των πωλήσεων για ημιαγωγούς.

Διορθωτικές τάσεις εμφάνισε η μετοχή της μεγαλύτερης (βάσει ενεργητικού) ιαπωνικής τράπεζας Mizuho Financial, (-4,9%), μετά τα κέρδη κατά 100% και πλέον που έχει καταγράψει κατά τη διάρκεια των τριων τελευταίων μηνών.

Στον αντίποδα των αρνητικών εξελίξεων βρέθηκε η Toyota Motor, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε αγορές, στον απόηχο της ανακοίνωσης των καλύτερων του αναμενόμενου μεγεθών της κορυφαίας αυτοκινητοβιομηχανίας για το β΄ τρίμηνό.

Ας σημειωθεί πάντως ότι το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν εκλογές στην Ιαπωνία, εξέλιξη που καθιστά γενικότερα, επιφυλακτική την επενδυτική κοινότητα.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε στις 10.552 μονάδες, με πτώση 2,63% ενώ στην αγορά του Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng διαμορφώθηκε στις 12.109 μονάδες, κατά 2,65% χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v