Οι φαρμακοβιομηχανίες ”γιάτρεψαν” το Τόκιο

Με κέρδη έκλεισε η αγορά του Τόκιο, ξεφεύγοντας από τα χαμηλά των τριών τελευταίων μηνών όπου ”βυθίστηκε” τη Δευτέρα. Το μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον παρουσίασαν οι φαρμακοβιομηχανίες μετά τα σενάρια που κυκλοφόρησαν στην αγορά ότι δυο κολοσσοί του χώρου θα συγχωνευτούν.

”Φάρμακο” αποδείχτηκε ο τομέας της φαρμακοβιομηχανίας για την αγορά του Τόκιο, η οποία κατόρθωσε να κλείσει με κέρδη, ξεφεύγοντας έτσι από τα χαμηλότερα επίπεδα των τριών τελευταίων μηνών όπου ”βυθίστηκε” τη Δευτέρα.

Αφορμή για τοποθετήσεις στον κλάδο έδωσε δημοσίευμα της εφημερίδας Nihon Keizai, που, επικαλούμενο αποκλειστικές πληροφορίες, τόνιζε ότι η Yamanouchi Pharmaceutical Co. και η Fujisawa Pharmaceutical Co. θα συγχωνευτούν προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικές.

Τα θετικά νέα ενέτειναν την αισιοδοξία των επενδυτών ότι κι άλλες εταιρίες θα ακολουθήσουν ενδεχομένως τα χνάρια των δυο φαρμακοβιομηχανιών κι έτσι θα μπορέσουν να βελτιώσουν τις προοπτικές ανάπτυξής τους.

Η μετοχή της τρίτης μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας της Ιαπωνίας, Yamanouchi, έκλεισε με κέρδη μεγαλύτερα του 6%, ενώ της Fujisawa εκτινάχθηκε κατά 4,2% υψηλότερα.

Στον αντίποδα των θετικών εξελίξεων παρέμειναν οι μετοχές των μεγάλων εξαγωγικών εταιριών όπως της Toyota και της Nissan, παρά την πρόσκαιρη υποτίμηση του γεν έναντι του δολαρίου.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη κατά 1,13%, στις 9.897 μονάδες, ενώ στην αγορά του Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κυμαίνεται στις 11.097 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,75%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v