Τεχνολογική και τραπεζική ”ώθηση” στο Τόκιο

Θετικό κλίμα επικράτησε στην αγορά του Τόκιο, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν τόσο σε αγορές τεχνολογικών μετοχών με αφορμή τις αισιόδοξες προβλέψεις της αμερικανικής Applied Materials όσο και σε τοποθετήσεις στον τραπεζικό κλάδο.

Σε μίνι ράλι επιδόθηκαν οι μετοχές των ιαπωνικών τεχνολογικών εταιριών, με αποτέλεσμα να ωθήσουν την αγορά του Τόκιο σε υψηλότερα επίπεδα.

Αφορμή για τοποθετήσεις στη ”Νέα Οικονομία” έδωσαν οι αισιόδοξες προβλέψεις της αμερικανικής Applied Materials σχετικά με τις παραγγελίες στο τρέχον τρίμηνο αλλά και τις πωλήσεις μικροεπεξεργαστών διεθνώς, προοιωνίζοντας έτσι και την ανάκαμψη του κλάδου.

Στην κορυφή της λίστας των κερδισμένων βρέθηκε η μετοχή της δεύτερης μεγαλύτερης κατασκευάστριας εταιρίας εξοπλισμού ημιαγωγών στον κόσμο, Tokyo Electron (+4,8%), ενώ ακολούθησε και η Advantest Corp με κέρδη 4,1%.

Άνοδο όμως κατέγραψε και ο τραπεζικός κλάδος, με ενδεικτικό το παράδειγμα της Mizuho Financial Group. Ας σημειωθεί πάντως ότι ”πίσω” από την θετική αυτή εξέλιξη βρέθηκε δημοσίευμα που ανέφερε ότι η κυβέρνηση της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου σχεδιάζει να κάνει ”ενέσεις ρευστότητας” στην ”πληγείσα” τράπεζα Ashikaga Financial Group.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,09% στις 10.337 μονάδες ενώ στην αγορά του Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng διαμορφώνεται στις 12.121 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο κατά 1,25%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v