Hewlett Packard και γεν ώθησαν το Τόκιο

Κέρδη σημείωσε η αγορά του Τόκιο μετά την αυξημένη ζήτηση που παρατηρήθηκε για τις τεχνολογικές μετοχές, αλλά και αυτές των μεγάλων εξαγωγικών εταιριών. Αφορμή για τοποθετήσεις έδωσαν οι αισιόδοξες προβλέψεις της Hewlett Packard, αλλά και η εξασθένηση του γεν έναντι του δολαρίου.

Θετικό κλίμα επικράτησε στην αγορά του Τόκιο, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου και των μεγάλων εξαγωγικών εταιριών. Αξίζει όμως να επισημανθεί ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημέρων παρατηρείται μεγάλη νευρικότητα στην ιαπωνική κεφαλαιαγορά, με αποτέλεσμα οι κινήσεις του Nikkei να μην αφήνουν περιθώρια στους επενδυτές να καταλήξουν σε σαφή συμπεράσματα για την πορεία του χρηματιστηρίου.

Αφορμή για τις τοποθετήσεις στη ”Νέα Οικονομία”, σήμερα, έδωσαν οι αισιόδοξες προβλέψεις της αμερικανικής Hewlett Packard για τους ρυθμούς ανάπτυξής της, ενώ κίνητρο για τοποθετήσεις στον τομέα των μεγάλων εξαγωγικών εταιριών έδωσαν η πρόσκαιρη εξασθένηση του γεν έναντι του δολαρίου αλλά και οι θετικές εκτιμήσεις της General Electric ότι θα καταγράψει διψήφιους ρυθμούς αύξησης κερδοφορίας το 2005.

Ας σημειωθεί ότι χθες η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας προχώρησε σε πωλήσεις γεν στην αγορά συναλλάγματος, προκειμένου να αναχαιτίσει την περαιτέρω ανοδική πορεία του εγχώριου νομίσματος και να προστατέψει τις εγχώριες εξαγωγές.

Στο μικροσκόπιο των αγοραστών βρέθηκε η Canon και η Sony Corp. Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 2,61%, στις 9.865 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ διαμορφώνεται στις 11.888 μονάδες, με άνοδο 0,13%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v