Fortis: Σημαντικά βελτιωμένα τα κέρδη γ΄ τριμήνου

Η βελτίωση του κλίματος στα χρηματιστήρια, οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και οι απολύσεις εργαζομένων οδήγησαν σε κερδοφορία τον βελγικό χρηματοοικονομικό όμιλο Fortis για το τρίτο τρίμηνο. Τα στοιχεία ωστόσο ήταν χειρότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Fortis: Σημαντικά βελτιωμένα τα κέρδη γ΄ τριμήνου
Κέρδη κατέγραψε στο γ΄ τρίμηνο ο μεγαλύτερος χρηματοοικονομικός οργανισμός του Βελγίου Fortis, λόγω της αύξησης των εσόδων του από επενδύσεις σε μετοχές.

Άλλωστε και η ανάκαμψη των χρηματιστηρίων από την αρχή του χρόνου, μετά από μια τριετία απωλειών, βοήθησε σημαντικά τους οργανισμούς του κλάδου να βελτιώσουν τα μεγέθη τους.

Αναλυτικά, τα μετά από φόρους κέρδη της Fortis ανήλθαν στα 677 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 1,6 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Τα στοιχεία ωστόσο ήταν χειρότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που έκαναν λόγο για μετά από φόρους κέρδη της τάξεως των 697 εκατ. ευρώ.

Θετικό αντίκτυπο στην κερδοφορία της Fortis είχαν επίσης και οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, αλλά και οι απολύσεις εργαζομένων. Αισιόδοξη εμφανίστηκε η διοίκηση για την πορεία των αποτελεσμάτων του ομίλου για το σύνολο του 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v