Munich Re: Κατώτερα των προβλέψεων τα κέρδη 3μήνου

Κατώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν τα κέρδη γ΄ τριμήνου που σημείωσε ο μεγαλύτερος όμιλος αντασφάλισης στον κόσμο Munich Re. Η διοίκηση προέβλεψε παράλληλα ότι το 2003 θα σημειώσει τις πρώτες ετήσιες ζημιές των 97 τελευταίων ετών.

Munich Re: Κατώτερα των προβλέψεων τα κέρδη 3μήνου
Κέρδη κατέγραψε στο γ΄ τρίμηνο ο μεγαλύτερος όμιλος αντασφάλισης στον κόσμο Munich Re, βρίσκοντας ”στήριγμα” στη βελτίωση του κλίματος στα χρηματιστήρια αλλά και στις υψηλότερες τιμές αντασφάλισης.

Αναλυτικά, τα μετά από φόρους κέρδη της Munich Re ανήλθαν στα 152 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 859 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι και έναντι των 365 εκατ. ευρώ ζημιών στο β΄ τρίμηνο. Τα στοιχεία ωστόσο ήταν χειρότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που έκαναν λόγο για μετά από φόρους κέρδη 444 εκατ. ευρώ.

Ας σημειωθεί ότι τον προηγούμενο μήνα η Munich Re πούλησε μετοχές συνολικής αξίας 4 δισ. ευρώ προκειμένου να ενισχύσει τα αποθεματικά της και να διατηρήσει την σχετικά καλή πιστοληπτική της κατάταξη από μεγάλους διεθνείς οίκους αξιολόγησης όπως η S&P.

H Μunich Re τόνισε ότι φέτος θα σημειώσει τις πρώτες ετήσιες ζημίες εδώ και 97 χρόνια, λόγω των μεγάλων επιβαρύνσεων που θα αναλάβει από τις απαξιώσεις επενδύσεων και τους σχετικούς φόρους σε αυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v