ΗΠΑ:Στα ύψη ΑΕΠ- καταναλωτική εμπιστοσύνη (update)

Εντυπωσιακή άνοδο εμφάνισαν τόσο η καταναλωτική εμπιστοσύνη Νοεμβρίου, όσο και τα αναθεωρημένα στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ. Η εμπιστοσύνη εκτινάχθηκε στο 91,7 από 81,7, ενώ το ΑΕΠ γ΄ τριμήνου αναθεωρήθηκε στο 8,2% από 7,2%. Χωρίς εξάρσεις η συμπεριφορά των δεικτών στη Wall.

ΗΠΑ:Στα ύψη ΑΕΠ- καταναλωτική εμπιστοσύνη (update)
Εκτίναξη εμφάνισαν τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη Νοεμβρίου, αλλά και τα αναθεωρημένα στοιχεία για τους ρυθμούς αύξησης της αμερικανικής οικονομίας στο γ΄ τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη ανακοινώθηκε στο 91,7 από 81,7, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο έως το 86.

Εξάλλου, οι ρυθμοί αύξησης του ΑΕΠ γ΄ τριμήνου αναθεωρήθηκαν στο 8,2% από 7,2% της αρχικής εκτίμησης της αμερικανικής κυβέρνησης. Πρόκειται για τους ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης των 20 τελευταίων ετών. Τα στοιχεία ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών που προεξοφλούσαν την εκτίναξη των ρυθμών στο 7,8% αντίστοιχα.

Υποχώρηση, μεγαλύτερη των εκτιμήσεων, εμφάνισαν οι μεταπωλήσεις κατοικιών για το μήνα Οκτώβριο και διαμορφώθηκαν στα 6,35 εκατ. ευρώ, από 6,69 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι οι μεταπωλήσεις θα διαμορφωθούν στα 6,56 εκατ. μονάδες.

Την ίδια στιγμή όμως ας σημειωθεί ότι οι ρυθμοί αύξησης των καταναλωτικών δαπανών αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω στο 6,4% από 6,6% της αρχικής εκτίμησης.

Οι επενδύσεις των αμερικανικών επιχειρήσεων ας σημειωθεί παράλληλα ότι αυξήθηκαν κατά 14%, επηρεάζοντας έτσι θετικά και την κερδοφορία τους, η οποία στο γ΄ τρίμηνο αυξήθηκε κατά 30% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v