Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές τάσεις στις ασιατικές αγορές

Σταθεροποιητικές τάσεις στις ασιατικές αγορές, με τον τραπεζικό κλάδο στο επίκεντρο, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests των αμερικανικών τραπεζών, τα οποία ήταν εντός του αναμενόμενου.

Σταθεροποιητικές τάσεις στις ασιατικές αγορές, με τον τραπεζικό κλάδο στο επίκεντρο, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests των αμερικανικών τραπεζών, που έδειξαν ότι 10 τράπεζες πρέπει να συγκεντρώσουν κεφάλαια 75 δισ. δολαρίων μέχρι τον Νοέμβριο.

Εν τω μεταξύ, πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές των μεταλλευτικών εταιρειών και των αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς εκφράζεται η ανησυχία ότι το δίμηνο ράλι έχει κάνει τις μετοχές των κλάδων αυτών ακριβές, σε σχέση με τις προοπτικές των κερδών τους.

Αντιθέτως, ανοδικά κινήθηκαν οι ενεργειακές μετοχές, μετά την νέα άνοδο της τιμής του πετρελαίου.

Άνοδος 0,5% για τον Nikkei, με τον βασικό δείκτης της αγοράς της Αυστραλίας ASX να σημειώνει οριακά κέρδη της τάξης του 0,08%.

Σε θετική τροχιά κινήθηκαν οι αγορές Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας, με τους δείκτες Hang Seng και Hang Seng οι οποίοι ενισχύθηκαν 0,21% και 0,79% αντίστοιχα. Σε ανοδική πορεία και η αγορά της Κίνας, με τον Shanghai Composite να κινείται 0,79% υψηλότερα.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στη σημερινή ανακοίνωση των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ τον Απρίλιο. Στο 1,1% η άνοδος για τον DAX 30, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 1% και τον CAC 40 να κινείται 1,1% υψηλότερα.

Σε "τεστ κόπωσης" πέρασε στη συνεδρίαση της Πέμπτης και η Wall Street, μόνο που στη δική της περίπτωση τα αποτελέσματα δεν ήταν και τόσο θετικά. Ο Dow Jones έκλεισε στις 8.409,85 μονάδες με απώλειες 1,20%, ο Nasdaq υποχώρησε 2,44%, στις 1.716,24 μονάδες και ο S&P 500 με πτώση 1,32% στις 907,37 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v