Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αερομεταφορές-τουρισμός "βαρίδι" για Ασία

Η κάθετη πτώση στις μετοχές αερομεταφορέων αλλά και τουριστικών ομίλων, οδήγησε σε ισχυρές απώλειες τις ασιατικές αγορές, καθώς οι φόβοι για πανδημία της γρίπης των χοίρων παραμένουν. Πτώση Nikkei 2,6%.

Καθώς ο φόβος για πανδημία της γρίπης των χοίρων όχι μόνο διατηρείται αλλά και κλιμακώνεται, οι επενδυτές αντιδρούν στις ασιατικές αγορές με ρευστοποιήσεις, κυρίως, μετοχών αερομεταφορέων και τουριστικών ομίλων.

Αρνητική για τις επενδυτικές διαθέσεις και έκθεση της Fed, η οποία «είδε» το φως της δημοσιότητας μέσω δημοσιεύματος της «Wall Street Journal» και κάνει λόγω για ανάγκη περαιτέρω αύξησης κεφαλαίων από Citigroup και Bank of America.

Μεταξύ των μετοχών που δέχθηκαν τα ισχυρότερα πλήγματα συμπεριλαμβάνονται οι China Southern Airlines (-5,3%), Star Cruises (-9,7%) και Shangi-La Asia (-2,6%). Σε τροχιά πιέσεων και οι μετοχές χρηματοοικονομικών ομίλων, με την κινεζική Ping An Insurance να υποχωρεί 9%.

Απώλειες 1,8% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με τον Nikkei να κινείται 2,67% χαμηλότερα και τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ να σημειώνει απώλειες της τάξης του 1,39%.

Οριακές απώλειες για την αγορά της Αυστραλίας, με τον ASX να υποχωρεί 0,02% και τον κινεζικό Shanghai Composite να αποδυναμώνεται 0,70%. Ισχυρή πτώση για τον δείκτη Kospi στην Ν. Κορέα, με απώλειες 2,95%.

Σε πτωτική τροχιά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να υποχωρεί 1,2%, τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται 1,1% και τον CAC 40 να κινείται 1,9% χαμηλότερα.

Η γρίπη των χοίρων έπληξε και τηνWall Street στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Πιο συγκεκριμένα ο Dow Jones έκλεισε στις 8.025,00 μονάδες με πτώση 0,64%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,88%, στις 1.679,41 μονάδες. Χαμηλότερα 1,01% για τον S&P 500, στις 857,51 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v