Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική στήριξη στο Τόκιο-Πιέσεις στην Κίνα

Με στήριξη από τον τραπεζικό κλάδο, ο Nikkei κατόρθωσε να «γυρίσει» σε θετικό πρόσημο, με κέρδη 0,21%, ενώ οι φόβοι για εξάπλωση νέας επιδημίας από την γρίπη των χοίρων, οδήγησε χαμηλότερα τις υπόλοιπες ασιατικές αγορές.

Οι φόβοι για την εμφάνιση νέας επιδημίας σε Ασία αλλά και άλλες περιοχές της υφηλίου από την γρίπη των χοίρων, οδήγησαν σε αρνητική τροχιά τις περισσότερες ασιατικές αγορές, με «φωτεινές» εξαιρέσεις τα χρηματιστήρια Ιαπωνίας και Αυστραλίας.

Στην ιαπωνική αγορά το ενδεχόμενο συγχώνευσης μεταξύ των Shinsei Bank και Aozora Bank, η οποία θα δημιουργήσει τον έκτο μεγαλύτερο τραπεζικό όμιλο της χώρας, στήριξε τον τραπεζικό κλάδο, οδηγώντας σε «στροφή» τον Nikkei, ο οποίος μηδένισε τις αρχικές του απώλειες, για να «κλείσει» με κέρδη της τάξης του 0,21%. Οριακή άνοδος και για την αγορά της Αυστραλίας, με τον βασικό δείκτη ASX να τερματίσει με κέρδη της τάξης του 0,06%.

Στην Ασία επιστρέφει ο φόβος μίας νέας πανδημίας, καθώς η γρίπη των χοίρων μοιάζει να «εξαπλώνεται», ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, εξέδωσε προειδοποίηση με αμερικανικές αλλά και μεξικανικές αρχές να βρίσκονται επί ποδός πολέμου.

Ήπιες πιέσεις για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος υποχώρησε πλησίον του 0,7%. Ισχυρότερες οι πιέσεις για τις αγορές Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας, με τους δείκτες Hang Seng και Kospi να υποχωρούν 2,73% και 1,05% αντίστοιχα.

Σε αρνητική τροχιά και η αγορά της Κίνας, με τον Shanghai Composite να υποχωρεί πλησίον του 1,09%.

Αρνητικές τάσεις επικρατούν, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να υποχωρεί 1,3%, τον FTSE 100 να κινείται 1% χαμηλότερα και τον CAC 40 να καταγράφει απώλειες της τάξης του 2,2%.

Ισχυρή άνοδο, με στήριξη από τους τίτλους Microsoft και Ford, κατέγραψε η Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Ο Dow Jones έκλεισε στις 8.076,29 μονάδες με κέρδη 1,5%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 2,6%, στις 1.694,29 μονάδες. Υψηλότερα 1,7% για τον S&P 500, στις 866,22 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v