Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι φόβοι της ύφεσης "έριξαν" την Ασία

Οι φόβοι ότι η διεθνής ύφεση θα πλήξει την εταιρική κερδοφορία και κυρίως αυτή τραπεζών, οδήγησαν σε αρνητικό έδαφος τις κορυφαίες ασιατικές αγορές με τον Nikkei να υποχωρεί 1,57%.

Επιστροφή σε αρνητική τροχιά για τις κορυφαίες ασιατικές αγορές, καθώς επέστρεψαν οι επενδυτικές ανησυχίες για την πορεία εταιρικής κερδοφορίας και οικονομίας, δύο στοιχεία που επανέρχονται αρκετά συχνά στη "σκέψη" των επενδυτών.

Πτώση 4,7% για τον τίτλο της KDDI, του δεύτερου μεγαλύτερου ομίλου κινητής τηλεφωνίας της Ιαπωνίας, καθώς προέβλεψε ότι ο ρυθμός ενίσχυσης των κερδών της θα είναι ο χαμηλότερος των τελευταίων τεσσάρων ετών. Σε ανάλογη πορεία η Samsung με απώλειες 4,6%, καθώς η εταιρεία τόνισε ότι "είναι ακόμη πολύ νωρίς για οποιαδήποτε πρόβλεψη σχετικά με ανάκαμψη των καταναλωτικών δαπανών".

Πτώση 0,3% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε οριακές απώλειες. Στο 1,57% η αποδυμάνωση για τον Nikkei, με τον δείκτη Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ να υποχωρεί 0,48%. Ανάλογη πορεία και για τον δείκτη ASX στην Αυστραλία, με απώλειες 0,82%, ενώ ισχυρότερες πιέσεις ασκήθηκαν στην αγορά της Ν. Κορέας, όπου ο Kospi υποχώρησε 1,07%. Σταθεροποιητική πορεία για το χρηματιστήριο της Κίνας, με τον Shanghai Composite να ενισχύεται οριακά κάτα 0,09%. 

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών με τον DAX 30 να ενισχύεται 0,9%, τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη 0,8% και τον CAC 40 να κινείται 0,8% υψηλότερα. 

Με τραπεζική στήριξη η Wall Street κατόρθωσε να κλείσει σε θετικό έδαφος στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Πιο συγκεκριμένα ο  Dow Jones έκλεισε στις 7.957,06 μονάδες με άνοδο 0,89%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,37%, στις 1.652,21 μονάδες. Υψηλότερα 0,99% για τον S&P 500, στις 851,92 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v