Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Η ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας με τον χαμηλότερο ρυθμό σχεδόν 10 ετών οδήγησε σε περιορισμό των κερδών στις κορυφαίες ασιαστικές αγορές, με τον Nikkei να ενισχύεται 0,14%.

Κέρδη αλλά περιορισμένα σημείωσαν οι ασιατικές αγορές, καθώς η κινεζική οικονομία σημείωσε τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης 10 ετών στο α' τρίμηνο, επαναφέροντας στην επιφάνεια μέρος των ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία.

Οι τεχνολογικές μετοχές βρέθηκαν, πάντως, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καταγράφοντας τα μεγαλύτερα κέρδη, λόγω των εκτιμήσεων για περαιτέρω συγκέντρωση στον κλάδο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού ενισχύθηκε κατά 1%, ενώ άνοδο της τάξης του 0,14% σημείωσε ο Nikkei, ο οποίος πριν την ανακοίνωση της Κίνας είχε φθάσει, ενδοσυνεδριακά, να ενισχύεται υψηλότερα του 1%.

Στο 0,57% η άνοδος για τον δείκτη ASX στην αγορά της Αυστραλίας, με τον Kospi της Ν. Κορέας να σημειώνει κέρδη 0,27%, όσο ακριβώς ενισχύθηκε και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ. Άνοδος 0,44% για τον Shanghai Composite στην αγορά της Κίνας.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στις σημερινές ανακοινώσεις για μεγέθη α' τριμήνου των Nokia και JPMorgan Chase αλλά και του πληθωρισμού στην ευρωζώνη τον Μάρτιο.

Άνοδος 1,7% για τον DAX 30, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,9% και τον CAC 40 να κινείται 1,3% υψηλότερα.

Σε ανοδική τροχιά η Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με στήριξη από τον τραπεζικό κλάδο. Πιο συγκεκριμένα ο Dow Jones έκλεισε στις 8.029,62 μονάδες με κέρδη 1,38%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,07%, στις 1.626,80 μονάδες. Υψηλότερα 1,25% για τον S&P 500, στις 852,06 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v