Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι τράπεζες "ψαλίδησαν" τα κέρδη του Nikkei

Ανοδική πορεία κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές, με την Κίνα να διαμορφώνεται σε υψηλό δύο εβδομάδων και τον Nikkei να σημειώνει κέρδη 0,5%. Κλειστές παραμένουν σήμερα ευρωαγορές και Wall Street.

Σε ανοδική τροχιά οι ασιατικές αγορές που λειτούργησαν σήμερα, χάρη στην υποχώρηση της ανεργίας στις ΗΠΑ αλλά και την αναβάθμιση των μετοχών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Πιέσεις, πάντως, ασκήθηκαν στις μετοχές τραπεζών, μετά την ανακοίνωση σημαντικών ζημιών από την ιαπωνική τράπεζα Sumitomo Mitsui Financial Group.

Κέρδη 4% για τον τίτλο της Samsung, ενώ πλησίον του 10% ενισχύθηκε η Isuzu Motors, μετά την αναβάθμιση της σύστασής της από την Morgan Stanley αλλά και την αναβάθμιση της σύστασης του συνόλου της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας από την Nomura Holdings.

Ήπια ανοδικά κινήθηκε ο ευρύτερος ασιατικός δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού με κέρδη 0,3% και το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο τρία προς ένα.

Κέρδη 0,54% για τον Nikkei ο οποίος ολοκλήρωσε στο επίπεδο των 8.964 μονάδων, με τον Kospi της Ν. Κορέας να ενισχύεται 1,50 στις 1.336 μονάδες. Σε διαδικασία ράλι η κινεζική αγορά, καθώς ο Shanghai Composite σημείωνε άνοδο της τάξης του 2,65%. Αργία για τις αγορές Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ.

Ισχυρά κέρδη σημείωσε η Wall Street στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τον Dow Jones να ξεπερνά εκ νέου τις 8.000 μονάδες. Ο Dow Jones έκλεισε στις 8.083,38 μονάδες με κέρδη 3,14%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 3,89%, στις 1.652,54 μονάδες. Υψηλότερα 3,81% για τον S&P 500, στις 856,56 μονάδες. Εβδομαδιαία άνοδος 1,7% για S&P 500, 1,9% για Nasdaq και 0,8% για το Dow.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ευρωπαϊκές αγορές θα παραμείνουν κλειστές τόσο σήμερα όσο και τη Δευτέρα, λόγω αργιών για το Πάσχα των Καθολικών, ενώ αργία είναι σήμερα και στην Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v