Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανόδου συνέχεια στις ασιατικές αγορές

Η δέσμευση των G20 για "ένεση" ρευστότητας 1,1 τρισ. δολαρίων στην παγκόσμια οικονομία, αποτέλεσε τον βασικό παράγοντα στήριξης των ασιατικών αγορών, με τις μετοχές τραπεζών να ηγούνται της ανόδου.

Ανόδου συνέχεια στις ασιατικές αγορές, μετά την συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι ηγέτες των G20 για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν ώστε να καταπολεμηθεί η παγκόσμια ύφεση, αλλά και λόγω των θετικών στοιχείων που ανακοίνωσε η Κίνα για τον κλάδο της μεταποίησης.

Ανοδικές τάσεις για τις μετοχές τραπεζών αλλά και αυτοκινητοβιομηχανιών, με την Toyota Motor να ενισχύεται 6,7% και την National Australia Bank να σημειώνει κέρδη της τάξης του 6,2%.

«Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η παγκόσμια οικονομία έχει εισέλθει στον δρόμο της ανάκαμψη, γεγονός που στηρίζει τη διάθεση των επενδυτών για επιλεκτικές αγορές», σημειώνει στο πρακτορείο Bloomberg, ο κ. Naoki Fujiwara, διαχειριστής κεφαλαίων 6,1 δισ. δολαρίων για λογαριασμό της Shinkin Asset Management.

Κέρδη 0,6% για τον ευρύτερο ασιατικό δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με τον Nikkei να ενισχύεται πλησίον του 0,34%. Ανάλογη η εικόνα για τις αγορές Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ, με τους δείκτες ASX και Hang Seng να καταγράφουν κέρδη 1,51% και 0,51% υψηλότερα.

Άνοδος 0,53% για τον Kospi στη Ν. Κορέα, ενώ ανάλογη πορεία σημείωσε και ο Shanghai Composite στην Κίνα με κέρδη της τάξης του 0,42%.

Ήπιες πιέσεις ασκούνται αυτήν την ώρα στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, μετά το ράλι της Πέμπτης, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στην ανακοίνωση των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ τον Μάρτιο. Απώλειες 20 μονάδων για τον DAX 30, με τον FTSE 100 να καταγράφει οριακή υποχώρηση κατά έξι μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 17 μονάδες χαμηλότερα.

G20 και FASB (με τη χαλάρωση του λογιστικού κανόνα mark-to-market) έδωσαν ισχυρή ώθηση στην Wall Street στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Ο Dow Jones έκλεισε στις 7.978,08 μονάδες με άνοδο 2,79%,ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 3,29%, στις 1.602,63 μονάδες. Υψηλότερα 2,87% για τον S&P 500, στις 834,38 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v